Elegáns tavaszi előétel spárgából

Ebben a receptben megmutatjuk, hogy varázsolhattok gyorsan elegáns előételt a friss zöldspárgából, egy kis parmezánnal, zöldfűszerekkel.

Hozzávalók:

24 db zöldspárga

1 db 13x35 centiméteres friss vajas levelestészta (bolti)

Fokhagyma (reszelve)

Olívaolaj

Friss rozmaring

Reszelt parmezán

A levelestésztát vágd fel a rövidebb oldalánál kezdve 24 egyenlő csíkra. Ezeket egyenként tekerd körbe a spárgákon. Ecsettel kend meg alaposan mindegyiket olívaolajjal. Ekkor szórd meg ízlés szerint rozmaringgal, sóval, parmezánnal. A rozmaring helyett használhatsz már zöldfűszert is, például snidlinget, oregánót, de többfélét is szórhatsz rá egyszerre.

Ezután tepsiben, sütőpapírra helyezve mehetnek a sütőbe. 190 fokon 10-12 percig süsd, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Jó étvágyat hozzá!

Készíthetsz mellé szószt, például egy joghurtos-kapros mártást és akár egy délutáni snack is lehet belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr398682288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) balaton (1) Balaton (5) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása