Ebben a receptben megmutatjuk, hogy varázsolhattok gyorsan elegáns előételt a friss zöldspárgából, egy kis parmezánnal, zöldfűszerekkel.
Hozzávalók:
24 db zöldspárga
1 db 13x35 centiméteres friss vajas levelestészta (bolti)
Fokhagyma (reszelve)
Olívaolaj
Só
Friss rozmaring
Reszelt parmezán
A levelestésztát vágd fel a rövidebb oldalánál kezdve 24 egyenlő csíkra. Ezeket egyenként tekerd körbe a spárgákon. Ecsettel kend meg alaposan mindegyiket olívaolajjal. Ekkor szórd meg ízlés szerint rozmaringgal, sóval, parmezánnal. A rozmaring helyett használhatsz már zöldfűszert is, például snidlinget, oregánót, de többfélét is szórhatsz rá egyszerre.
Ezután tepsiben, sütőpapírra helyezve mehetnek a sütőbe. 190 fokon 10-12 percig süsd, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Jó étvágyat hozzá!
Készíthetsz mellé szószt, például egy joghurtos-kapros mártást és akár egy délutáni snack is lehet belőle.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.