Ezzel a szuperkönnyű, tejmentes desszerttel bárkit lenyűgözhetsz. Sütés nélkül, nyers alapanyagokból, természetes édesítőkkel, krémes avokádó és kesudió töltelékkel csak sikert arathatsz.
Hozzávalók 12 szelethez:
A torta alapjához:
1 lime reszelt héja (szeletek a díszítéshez)
225 g kimagozott datolya (ha túl száraz áztasd be 4-5 órára)
100 g dió (ha daráltat veszel, könnyebb dolga lesz az aprítógépnek)
45 g kókuszreszelék
30 g cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál só (Himalája só, de helyettesítheted másféle sóval is)
A töltelékhez:
200 g kesudió (beáztatva 4-6 órára)
240 ml lime lé (körülbelül 8 lime leve)
Másfél érett avokádó
Fél érett mangó
210 g olvasztott kókuszolaj
110 g agavé nektár (helyettesíthető mézzel is)
A torta alapjához az összes összetevőt tedd egy aprítógépbe. Miután alaposan összedolgoztad, tedd egy 24 cm átmérőjű csatos tortaformába. A kezed segítségével nyomkodd el a forma alján és oldalán egyenletesen.
A töltelék hozzávalóit turmixgében, magas fokozaton keverd, amíg krémes és sima állagú lesz. Amikor elkészültél, öntsd a torta alapjára. Rázogasd, mozgasd meg egy kicsit, hogy szépen kitöltse a formát. Már el is készült!
Ezután nincs más dolgod, mint a hűtőbe tenni legalább 3 órára, hogy az ízek összeérjenek és a krémes avokádós töltelék megdermedjen. Tálalás előtt díszítsd lime szeletekkel és a reszelt lime héjával.
Előre is elkészíthető ez a finomság. A kész tortát a fagyasztóban 2 hónapig is tarthatod. Ezután csak elő kell kapni, ha egy meleg nyári napon egy frissítő és egészséges desszertre vágysz. A felolvasztott tortát maximum egy hetet még állhat a hűtőben is, de hidd el, hogy annyit nem fog.
Forrás: BBC GoodFood
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.