Nyárváró finomság sütés nélkül - Avokádó-lime torta

Ezzel a szuperkönnyű, tejmentes desszerttel bárkit lenyűgözhetsz. Sütés nélkül, nyers alapanyagokból, természetes édesítőkkel, krémes avokádó és kesudió töltelékkel csak sikert arathatsz.

Hozzávalók 12 szelethez:

A torta alapjához:

1 lime reszelt héja (szeletek a díszítéshez)

225 g kimagozott datolya (ha túl száraz áztasd be 4-5 órára)

100 g dió (ha daráltat veszel, könnyebb dolga lesz az aprítógépnek)

45 g kókuszreszelék

30 g cukrozatlan kakaópor

1 teáskanál só (Himalája só, de helyettesítheted másféle sóval is)

 

A töltelékhez:

200 g kesudió (beáztatva 4-6 órára)

240 ml lime lé (körülbelül 8 lime leve)

Másfél érett avokádó

Fél érett mangó

210 g olvasztott kókuszolaj

110 g agavé nektár (helyettesíthető mézzel is)

A torta alapjához az összes összetevőt tedd egy aprítógépbe. Miután alaposan összedolgoztad, tedd egy 24 cm átmérőjű csatos tortaformába. A kezed segítségével nyomkodd el a forma alján és oldalán egyenletesen.

A töltelék hozzávalóit turmixgében, magas fokozaton keverd, amíg krémes és sima állagú lesz. Amikor elkészültél, öntsd a torta alapjára. Rázogasd, mozgasd meg egy kicsit, hogy szépen kitöltse a formát. Már el is készült!

Ezután nincs más dolgod, mint a hűtőbe tenni legalább 3 órára, hogy az ízek összeérjenek és a krémes avokádós töltelék megdermedjen. Tálalás előtt díszítsd lime szeletekkel és a reszelt lime héjával.

Előre is elkészíthető ez a finomság. A kész tortát a fagyasztóban 2 hónapig is tarthatod. Ezután csak elő kell kapni, ha egy meleg nyári napon egy frissítő és egészséges desszertre vágysz. A felolvasztott tortát maximum egy hetet még állhat a hűtőben is, de hidd el, hogy annyit nem fog.

Forrás: BBC GoodFood

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr228683370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) balaton (1) Balaton (5) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) budapest (2) Budapest (15) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása