TESZTELTÜK: A legjobb hely húsimádóknak – PolaPola

Jó kis montenegrói helyünk már volt, és végre van szerb-bosnyák is, ahol friss pljeskavicát, csevapcsicsát ehetünk autentikus lepénnyel, sopszka salátával, ajvárral – ahogyan kell. Be kell vallanunk, hogy sokat jártunk már itt, de az autentikus élmény kedvéért nemrég újra elmentünk. Így megnézhettük azt is, hogy történt-e változás a pár hónappal ezelőtti állapot óta.

polapola.jpg

Már a nyitásnál is jártunk ezen a kis Klauzál téri helyen, és akkor még eleve úgy mentünk be, hogy biztosan lesznek kisebb hibák az indulás miatt, de nagyon pozitívan csalódtunk:  nagyon finom, egyszerű ételek és figyelmes, kisgyerekeket is gond nélkül toleráló étterem várt minket, ahova legszívesebben mindenkit meghívnánk, akit szeretünk.

Az étlap a legalapvetőbb bosnyák húsos fogások köré szerveződik, és nincs túlbonyolítva. Van itt csevapcsicsa, plejskavica, pljeska, sish, rostiliska kobasica és raznijci, tehát ha ezt végigkóstoljátok, akkor tisztába kerültök az alapokkal.

A legegyszerűbb kétszemélyes tálat kérni, mert úgy minden kombinációt ki lehet próbálni. Most legutóbb mi is így tettünk, mert a négyéves tesztalany korábban mindig megette valamelyikünk csevapját, és rendelni kellett újat. Ez a kétszemélyes tál viszont valahogy meghaladta hármunk képességeit és még maradt is belőle a végén. Ha tehát egy családi lakomát szeretnétek csapni, a legegyszerűbb, ha rendeltek pár ilyen kóstoló tálat.

A desszertek valahogy úgy lettek összeválogatva, hogy az embernek tényleg olyan érzése legyen, hogy lent van valahol a Balkánon és épp egy autós körutat szakított meg egy ebéd erejéig: például itt Euro csokikrémes palacsinta van, nincs lacafaca Nutellákkal vagy kakaóval. És itt szeretném jelezni, hogy az első látogatásunk alkalmával a gyermeket teljesen önszántukból megajándékozták egy palacsintával.

A mostani élményünk az ételek tekintetében hibátlan volt. A kiszolgálás már kicsit nehezebb dió: többször is lankadt a személyzet figyelme, lassan döcögtek ki a fogások (késő délután volt) és szólnunk kellett a desszert miatt. Majdnem kétszer is, de amikor már felálltunk, eszébe jutott a pincérnek, hogy valami nem stimmel.

Ettől eltekintve a PolaPola még mindig jó hely, amit leginkább családi és baráti étkezésekhez javasolunk, így például ünnepelhettek születésnapot, kinevezést, diplomát, de egy legény-, vagy leánybúcsú első állomásához is tökéletes.

Értékelés

Összesítve: 7/10

Ételek és italok:  9/10

A helyszín adottságai: 7/10

Kiszolgálás: 6/10

Árszínvonal: 8/10

Kiknek ajánljuk: családoknak, barátoknak, akik szeretik az egyszerű, hagyományos ízeket és ételeket

Milyen rendezvényre alkalmas: családi ünnepségekre, kötetlen, kis létszámú munkahelyi vacsorákra

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr798799166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) budapest (2) Budapest (15) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása