Készíts lekvárt a sütőben

Most van itt a befőzés ideje, sorra érnek be a friss gyümölcsök. Itt az ideje, hogy idén te is kipróbáld a lekvárkészítést! Most egy új módszert mutatunk meg!

raspberry_jam_11.jpg

Mi még eperrel próbáltuk ki, de bármelyik gyümölccsel működik a recept. Nagyon egyszerű és kis mennyiséggel is bátran kipróbálhatod.

A gyümölcsöket alaposan tisztítsd meg, távolítsd el a magokat, ha kell és vágd kis darabokra. Nem kell feltétlenül egyformáknak lennie. Tedd egy tepsibe az egészet, szórd meg ízlés szerint cukorral és tedd sütőbe körülbelül 20-25 percre 170 fokon. A lekvár különlegessége lesz, hogy nagy gyümölcsdarabok lesznek benne. Ha ezt mégsem szeretnéd, botmixerrel kicsit összedolgozhatod.

eper_suto.jpg

Miután kivetted, töltsd forrón a sterilizált üvegekbe. Fordítsd fejjel lefelé, hogy vákuum keletkezzen és hagyd nagyon lassan kihűlni. Akár dunsztba is rakhatod az üvegeket.

Az így elkészített lekvár tartósítás nélkül pár hónapig eláll, de akik biztosra akarnak menni, a jól bevált nátrium-benzoátot szórják a tetejére. Bár nem valószínű, hogy marad belőle sokáig!

Mi az eper lekvárunkat sajttorta mellé kínáltuk, mennyei volt! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr498808368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása