Most van itt a befőzés ideje, sorra érnek be a friss gyümölcsök. Itt az ideje, hogy idén te is kipróbáld a lekvárkészítést! Most egy új módszert mutatunk meg!
Mi még eperrel próbáltuk ki, de bármelyik gyümölccsel működik a recept. Nagyon egyszerű és kis mennyiséggel is bátran kipróbálhatod.
A gyümölcsöket alaposan tisztítsd meg, távolítsd el a magokat, ha kell és vágd kis darabokra. Nem kell feltétlenül egyformáknak lennie. Tedd egy tepsibe az egészet, szórd meg ízlés szerint cukorral és tedd sütőbe körülbelül 20-25 percre 170 fokon. A lekvár különlegessége lesz, hogy nagy gyümölcsdarabok lesznek benne. Ha ezt mégsem szeretnéd, botmixerrel kicsit összedolgozhatod.
Miután kivetted, töltsd forrón a sterilizált üvegekbe. Fordítsd fejjel lefelé, hogy vákuum keletkezzen és hagyd nagyon lassan kihűlni. Akár dunsztba is rakhatod az üvegeket.
Az így elkészített lekvár tartósítás nélkül pár hónapig eláll, de akik biztosra akarnak menni, a jól bevált nátrium-benzoátot szórják a tetejére. Bár nem valószínű, hogy marad belőle sokáig!
Mi az eper lekvárunkat sajttorta mellé kínáltuk, mennyei volt! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.