Cseresznyés-csokis süti (cookie) recept

Elkezdődött a cseresznyeszezon, így mi  sem hagyhatjuk ki, hogy egy szupergyors, előre is elkészíthető receptet mutassunk be. Csokival, sütiben a legjobb helye lesz az egyik nyári kedvencünknek. 

cseresznye.jpg

Lássuk a receptet!

Hozzávalók 20 db sütihez:

20 dkg szobahőmérsékletű vaj

85 g nádcukor

85 g porcukor

1 egész tojás

225 g sütőporos liszt vagy 220 g sima liszt és egy zacskó sütőpor

5 dkg étcsokoládé apróra vágva

5 dkg fehércsokoládé apróra vágva

85 g cseresznye apróra vágva

cherrycookie.jpg

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Keverd a vajat, a cukrot és a tojást simára. Majd add hozzá a lisztet, a csokidarabokat és a cseresznyét is, fél teáskanál sóval. A masszát kanalazd ki egy sütőpapírra vagy szilikon sütőlapra. Úgy mérd ki az adagokat, hogy körülbelül 20 „pacát” kapj. Figyelj arra, hogy a sütik a hő hatására nőni fognak. Mindenképpen legyen elég hely köztük.

Ezt a tésztát egyébként le is fagyaszthatod, így több adagot is előre elkészíthetsz. Felolvasztani sem kell teljesen, csak annyira, hogy adagolni tudd.

Süsd a sütiket 12-14 percig, amíg elkezdenek aranysárgává változni, de még sápadtak, és puha a belsejük. Ha a fagyasztottból készíted, néhány perccel több időre van szükség. Amikor kiveszed a sütőből, a tepsin pihentesd kb. 5 percig, majd egy rácson hűtsd ki teljesen.

Gyors és nagyon finom! Imádjuk az ilyet! Nemigaz? :)

Forrás: BBC Good Food

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr488826276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása