Elkezdődött a cseresznyeszezon, így mi sem hagyhatjuk ki, hogy egy szupergyors, előre is elkészíthető receptet mutassunk be. Csokival, sütiben a legjobb helye lesz az egyik nyári kedvencünknek.
Lássuk a receptet!
Hozzávalók 20 db sütihez:
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
85 g nádcukor
85 g porcukor
1 egész tojás
225 g sütőporos liszt vagy 220 g sima liszt és egy zacskó sütőpor
5 dkg étcsokoládé apróra vágva
5 dkg fehércsokoládé apróra vágva
85 g cseresznye apróra vágva
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Keverd a vajat, a cukrot és a tojást simára. Majd add hozzá a lisztet, a csokidarabokat és a cseresznyét is, fél teáskanál sóval. A masszát kanalazd ki egy sütőpapírra vagy szilikon sütőlapra. Úgy mérd ki az adagokat, hogy körülbelül 20 „pacát” kapj. Figyelj arra, hogy a sütik a hő hatására nőni fognak. Mindenképpen legyen elég hely köztük.
Ezt a tésztát egyébként le is fagyaszthatod, így több adagot is előre elkészíthetsz. Felolvasztani sem kell teljesen, csak annyira, hogy adagolni tudd.
Süsd a sütiket 12-14 percig, amíg elkezdenek aranysárgává változni, de még sápadtak, és puha a belsejük. Ha a fagyasztottból készíted, néhány perccel több időre van szükség. Amikor kiveszed a sütőből, a tepsin pihentesd kb. 5 percig, majd egy rácson hűtsd ki teljesen.
Gyors és nagyon finom! Imádjuk az ilyet! Nemigaz? :)
Forrás: BBC Good Food
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.