Cseresznyés sajttorta recept

Igen, igen, igazad van, nemrég volt cseresznyés recept a blogon, de annyira szeretjük, hogy muszáj még egy bejegyzést szentelnünk neki. Sajttorta recept következik egy hatalmas cseresznye-örvénnyel megbolondítva.

cseresznye2.jpg

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 50 g vaj + egy kicsi a forma kivajazásához
  • 140 g omlós keksz
  • 1 evőkanál méz vagy cukorszirup

A masszához:

  • 350 g cseresznye, kimagozva kb. 200 g
  • 225 g porcukor
  • 500 g közepesen zsíros krémsajt
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 narancs héja
  • 2 dl tejföl

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Vajazz ki egy kb. 20 cm átmérőjű, csatos tortaformát az oldalára pedig tegyél sütőpapírt. Törd össze a kekszet, majd aprítógében néhány nyomással csinálj belőle finom morzsát. Keverd el a felolvasztott vajjal és a mézzel egyenletesen. Oszlasd el az előkészített formában egy kanál segítségével. A kanál hátát használd! :) Süsd 10 percig az előmelegített sütőben, majd hagyd kihűlni. Kész is van az alapod.

Ekkor vedd lejjebb a sütőt 140 fokra.

A kimagozott cseresznyét tedd aprítógépbe és 85 g cukorral, dolgozd össze, hogy szép sima legyen. A keveréket öntsd át egy serpenyőbe és forrald fel. Majd lassú tűzön 5-6 percig főzd, amíg szirup nem lesz belőle, majd várd meg, amíg kihűl.

Öblítsd el a robotgépet, majd tedd bele a maradék cukrot, a krémsajtot, a tojást, a vanília kivonatot, a narancshéjat és a tejföl felét. Simára keverd ki a robotgéppel. A felét kanalazd át a tortaalapra majd tedd a cseresznyeszirup felét is a tetejére. Jöhet a sajtkrémes keverék másik fele.

Süsd 45 percig, majd kapcsold ki a sütőt és hagyd állni benne a tortát. Mikor kiveszed, tedd rá a maradék tejfölt, a cseresznye szirupot középre. Egy kis fa pálcával húzz a szirupból kifelé sugarakat, így nagyon szép díszítést kapsz. Ezután egész, vagy fél kimagozott cseresznyékkel körberakhatod a látvány kedvéért. Porcukorral is díszítheted.

Kicsit bonyolultabb recept, de megéri kipróbálni!

Forrás: BBC GoodFood

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr48826308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása