Redinner: felemás win-win szituáció

Forrás

Nemsokára Magyarországon is elindítanak svéd mintára egy olyan alkalmazást, aminek köszönhetően a nap végén az ügyes okostelefonos felhasználók kikereshetik, hogy a környékükön melyik étteremből mit lehet féláron elvinni.

Így ugye jól jár a vásárló, mert olcsóbban kap finom, végeredményben friss ételt. Jól jár az éttermes is, mert abból, amit kidobna, még bevételhez is juthat. Őrülten pozitív win-win szituáció, ugye?

Viszont tudjátok egy kicsit rossz szájízt hagy mindez maga után: fontos szempont a pazarlás elkerülése, végül is pörgeti valamennyire a gazdaságot, de lássuk be, hogy végeredményben a jómódú, középosztálybeli fiatalabb korosztály jár jól ezzel. 

Mennyibe telne az éttermeknek, büféknek inkább odaadni ezeket az ételeket a nélkülözőknek? Van most az országban egy pár. Azt a sok energiát inkább erre kellett volna fordítani, akkor örömmel írnék róla és én lennék a legnagyobb támogatója. Így viszont - bocsánat, de tuti nem fogom használni.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr4611653912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása