Összeragad, odaég, a fele kemény marad... Ismerős helyzet? Egyszerűnek tűnik. Mégis, trükkök ismerete nélkül gyakran lesz pocsék a főtt rizsünk. Sajnos.
Íme egy profi tipp a jázminrizs elkészítéséhez, a brooklyni Talde ázsiai- amerikai fúziós étterem séfje, Dave Talde ajánl:
- Mindig mosd le a rizst
- Pontosan annyi csésze víz szükséges rizshez, amennyi a rizs mennyisége.
- Főzés közben ne emelgesd a fedőt! A gáz elzárása után 10 percig még mindenképp maradjon rajta, hogy a rizs magába szívja a maradék nedvességet.
Jó étvágyat! :)
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr9011691799
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.