Teszteltük: Urban Tiger

Sokat lehetett hallani az Urban Tigerről a Kecskeméti utcában, de csak akkor gondoltam, hogy érdemes lenne megnézni, amikor tartottak egy szaké estet egy londoni-magyar szakészakértővel. Oda nem jutottam el, de már befészkelte magát a fejembe a gondolat, hogy kipróbáljam. Aztán adódott is egy alkalom!

A helyet csak azért találtam meg, mert feltűnt, hogy mennyire nagy a ponyvája és hogy nincs rajta semmi, ezért jobban megnéztem magamnak. Viszont csak azért tudtam, hogy oda kell menni, mert ott ült az ebédpartnerem is. Szóval talán túl minimál a portál kialakítása.

Az étlap is hasonló, de ez nem baj, végre vége a túl hosszú menük idejének! Ráadásul valóban street food-os és nem annyira éttermi a beütése, így elég laza, egyszerű és könnyed ételeket ehettünk. Nem az ebédmenüből rendeltünk, hanem az étlapról: Tiger tom yum, malacssászár bun, satay és desszertnek cheesecake és lychee panna cotta, valamint két limonádé következett.

A satay-ról és a tortáról tudok nyilatkozni: kókuszreszelékkel pirított csirke nyárson, mogyorószósz, mellé pár zöldség mutatóba. Finom, könnyű, kicsit sajnálod, hogy nem te dobtad össze. A cheesecake legnagyobb pozitívuma a formátuma és a mérete: egy pohárdesszert, abból is a kisebb fajta, tehát megkapod az édességet, amire egy étkezés befejeztével vágysz, de nem kell utána rosszul érezned magad, mert teljesen tele lettél tőle.

Mindegyik fogás nagyon jól volt elkészítve, kicsit olyan volt, mintha a multitalentum barátnőd új ízekkel próbálkozna. Ezt sokan szeretnék rekonstruálni, csak általában magyar ízekkel és nem barátnőre, hanem nénikére és nagymamára asszociálva (Tanti, Bisztrócska), szóval ez egy dícséret. 

A kiszolgálás kedves és elég figyelmes, de szalvétát például nem kaptunk, nem kérdezték meg, hogy szeretnék-e európai eszcájgot használni, így elég rumlis lett az asztal a végére, a kezem meg olajos. Az asztal pedig billegett. Nem tudom, ez valami karmikus dolog lehet, de a legtöbb helyen, ahova elvet a sors, billeg az asztal. Biztosan rossz asztalos lehettem előző életemben, nem tudom. Mindenesetre nagyon zavaró.

Összességében véve jó hely, irodistáknak megfelelő a leginkább és egy bunért még esetleg visszamennék, de nem volt maradandó élmény.

 

Értékelés

Összesítve: 7/10

  • Ételek és italok:  7/10
  • A helyszín adottságai: 8/10
  • Kiszolgálás: 7/10
  • Árszínvonal: 8/10
  • Kiknek ajánljuk: munkahelyi ebédhez, buli előtti diszkrét vacsorához
  • Milyen rendezvényre alkalmas: esetleg egy szülinap megünneplésére egy távolibb baráttal

Követsz minket már a Facebookon? Még nem? Akkor katt ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr9011690139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása