A közelmúltban Chef Jaques La Merde Instagram oldalán kezdte el kicsit kifigurázni a fine dining trendeket, és gyorsételeket tett a tányérra a lehető legkifinomultabb módon. Ezzel szerette volna kimozdítani a szerinte már-már klisékké vált tálalási fogások bűvköréből a szakács kollégákat.
Természetesen ezt csak figyelemfelhívásnak szánta. A valóságban a fine dining tálalásban a séfek nem csupán meglévő sablonokat használnak. Amikor egy ételt, egy tányért megálmodnak, vizuális szemszögből is figyelembe veszik, hogy hogyan alkothatnának belőle valami egyedit.
Jaques La Merde felvetésére a a Grub Street összegyűjtötte Amerika 100 legszebb tányérját, hogy megmutassa, a fine diningban még mindig lehet újat és egyedit alkotni. Ez a galéria is bizonyítja, hogy milyen sokféleképpen értelmezhető egy étel és nem csupán az ízek szempontjából.
A teljes galériáért kattintsatok ide.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.