10 ötlet, hogy visszajáró vendégeid legyenek

A jó minőség finom ételek, a magas színvonal egész biztosan fontos, hogy jó szívvel ajánlják a helyedet egymásnak az emberek, ugyanakkor léteznek remek programok, lehetőségek, amik segítenek bevonzani a vendégeket s abban is, hogy törzsvendéggekké váljanak, most ehhez ajánlunk 10 tippet.

Zene, zene, zene

A helyi zenekaroknak is remek lehetőség lehet a környéken fellépni, egy jól megválasztott Dj köztudottan csodákra képes, lényeg, passzoljon a helyedhez. A heti hírlevélben, az asztalokon mindenképp jelezd, ha lesz ilyen programod.

Borkóstolók

Mutass be egy pincészetet vagy kereskedőt egy kóstolós estén! Egy profi pohárnak beszéde, vezetése, szakmai segítsége a borokhoz illő falatkák kiválasztásában kincset fog érni és a vendégek is értékelni fogják a szakértést.

Étel- és bor párosítások

A profi segítség itt is kell majd, egy jó párosításra sokáig emlékszik az ember. Havi egy alkalom vállalható rendszeresség és ha elég jó ár-érték arányt sikerül eltalálni, a siker borítékolható.

Találkozó a séffel

Az ételek készítőjét mindig izgalmas megismerni, néhány szót váltani vele. Azok, akik kifejezetten érdeklődők aziránt, miből és hogyan is készülnek a finomságok, el lesznek ragadtatva. Ezt is érdemes havonta egyszeri programként hirdetni, betenni a hírleveledbe.

Játék 6 fős vacsoráért

Indíts játékot vacsoranyereményhez, kérj ehhez névjegykártyát a vendégeidtől. Ajánlj fel egy finom előételt hozzá (ez nem túl nagy költséget jelent, viszont kedves gesztus), adj kedvezményt az italokra - a nyertes vendégeid és az újak, akiket magukkal hoznak is emlékezni fognak rád és az éttermedre.

Ismerd meg a törzsvendégeidet!

Egyszerűnek tűnik és mégis, ez is az egyik legfontosabb eszköz ahhoz, hogy visszatérő vendégeid legyenek. Hiszen mi sem jobb érzés, mint olyan helyre menni enni, szórakozni, ahol biztosan lehetünk az ételek megfelelő minőségében és ismerősként üdvözölnek, netán a nevünket is tudják.

Találkahely szomszédoknak

Ha külvárosban található az éttermed, szervezz olyan estét, ahová a környékbelieket hívod azért, hogy megismerjék a szomszédaikat. Kínálj ingyenes előételeket azoknak, akik legalább egy italt kérnek. Előbb-utóbb egyre több ember fog ellátogatni, főleg, ha a hírleveledben illetve akár szórólapon, plakáton is hirdeted az eseményedet a környékbelieknek.

A kisforgalmú esték

Ha már látod, melyik este kicsi a jövés-menés, találj ki egy kifejezetten olcsó étket arra az estére, adj jól csengő nevet az estének, tedd rendszeressé, ideális esetben az olcsón adott étel mellett megnő az italfogyasztás.

Adj helyet a jótékonyságnak!

Ha egy vásárlód, ismerősöd helyet keres jótékonysági esthez, ajánld fel az éttermedet, sok új vendéggel talákozhatsz, akik még nem jártak nálad,  pozitívan fognak megítélni a segítő szándékod miatt.

Extra kedvezmény

Kedvezmények esetében általában olyasmiről beszélünk, ami mindenkit érint, ugyanakkor a visszajáró vendégeknek mért ne adhatnál egy vip kártyát, extra kedvezménnyel? Egész biztosan értékelni fogják és örömmel térnek vissza.

+1: Születésnapok

Kedvesség azoknak a vendégeknek, akik elárulják, mikor is van a születésnapjuk. Néhány héttel előtte küldjlevelet a születésnaposnak, jelezd neki, hogy ha azon a héten jönne vacsorázni, amikor a jeles nap is van, aznap a ház vendége lesz.

A vendéglátás fontos része, hogy az apró gesztusokkal jelezzük a vendégeknek, hogy fontosak nekünk, minél több ilyet tudsz nyújtani a kellemes környezet és remek ételek, italok mellé, annál inkább elköteleződnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr2511965729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása