Hogyan vigyünk ételt vendégségbe? - 8 hasznos tipp

Kevés jobb dolog van, mint időt tölteni a barátainkkal, az pedig a netovább, ha egy jót ehetünk együtt! Ugyanakkor az ételek kiválasztása okozhat némi fejtörést, most egy fontos, ám tulajdonképpen laza útmutatót adunk, hogy csupa öröm övezze az előkészületeket és tényleges evést is.

Nem csak a házikoszt jó

Érthető, hogy sokan a házilag készített ételekre vágynak leginkább, mindenesetre tartsuk szem előtt, hogy a gesztus számít. A kedvenc étteremből, biztos forrásból származó vacsora is egész biztosan jó lesz, főleg, ha nincs időd vagy kedved főzni.

A jól bevált klasszikusok

Rakott finomságok, csőben sült tészták, levesek, ínycsiklandó szendvicsek/mártogatósok - okkal jól megszokott választások, ha vendégségről van szó, mivel könnyen melegíthetőek és laktatóak. Az fontos, hogy a még nem kipróbált receptet ne akkor vesd be, amikor vendégségbe viszel ételt, mert abból lehet, hogy nem sok jó sül ki... És még egy apróság: semmiképp ne olyan ételt készíts, ami a vendéglátó specialitása, ezt inkább hagyd rá.

Diéták

A főzés vagy beszerzés előtt hívd körbe a barátokat, hogy van-e valaki épp speciális étrenden, valamilyen diétán egészségügyi okokból vagy mért épp kisbabát vár. Egy éhes, csalódott kismama mindenkit elszomorít...

A kedvenc edény

Minden esély megvan rá, teljes jóindulat mellett, hogy az edényedet, amiben az ételt viszed, nem fogod viszontlátni. Ma már rengeteg eldobható  edény kapható, válassz inkább egy ilyet és minden meg van oldva.



Címkézd fel

Most nem a cuki matricára gondolok, kedves kis üzenettel, hanem szimplán csak arra, hogy tégy egy cetlit az edény tetejére, amin jól olvashatóan szerepelnek az összetevők és az útmutatás is, mi a teendő az étellel. Ez hasznos lehet akkor is, ha valami megmarad és a fagyasztóba kerül, később is jól jön még.
Fagyasztás
Ha már a mélyhűtőnél járunk: nagy segítség, ha olyan edényben viszed, amiben rögtön fagyasztható is az egész pakk - mindannyian láttunk már olyat, hogy annyi mindent hozott a vendégsereg, hogy némelyik finomságot megkóstolni sem sikerült, nem került rá sor. Ilyenkor tényleg praktikus, ha csak be kell dobni a mélyhűtőbe a becsomagolt pakkot.
Segíts
Lehet, hogy jól jönne reggelire néhány briós vagy tízóraira valamilyen snack? Vagy ebéd a következő napra? Nem mindegyik ételnek muszáj szervesen a vacsorához kapcsolódnia, inkább abba gondolj bele, hogy mire lenne szükségese a barátodnak, ahelyett, hogy mindenképp olyasmit választasz, amit te szeretnél vinni.
Ne mondd le, ne menj üres kézzel
Bárhogy is legyen, ez a két dolgot semmiképp se tedd, hiszen számítanak rád. Ha mást nem, finom kávét, isteni kenyeret és valami kencét mindig lehet vinni.
A lényeg az együttléten lesz s bár kétségkívül fontos figyelni az apróságokra, de mégis, a közösen töltött idő az igazi kincs. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr8311997616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) balaton (1) Balaton (5) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) budapest (2) Budapest (15) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása