Kevés jobb dolog van, mint időt tölteni a barátainkkal, az pedig a netovább, ha egy jót ehetünk együtt! Ugyanakkor az ételek kiválasztása okozhat némi fejtörést, most egy fontos, ám tulajdonképpen laza útmutatót adunk, hogy csupa öröm övezze az előkészületeket és tényleges evést is.
Nem csak a házikoszt jó
Érthető, hogy sokan a házilag készített ételekre vágynak leginkább, mindenesetre tartsuk szem előtt, hogy a gesztus számít. A kedvenc étteremből, biztos forrásból származó vacsora is egész biztosan jó lesz, főleg, ha nincs időd vagy kedved főzni.
A jól bevált klasszikusok
Rakott finomságok, csőben sült tészták, levesek, ínycsiklandó szendvicsek/mártogatósok - okkal jól megszokott választások, ha vendégségről van szó, mivel könnyen melegíthetőek és laktatóak. Az fontos, hogy a még nem kipróbált receptet ne akkor vesd be, amikor vendégségbe viszel ételt, mert abból lehet, hogy nem sok jó sül ki... És még egy apróság: semmiképp ne olyan ételt készíts, ami a vendéglátó specialitása, ezt inkább hagyd rá.
Diéták
A főzés vagy beszerzés előtt hívd körbe a barátokat, hogy van-e valaki épp speciális étrenden, valamilyen diétán egészségügyi okokból vagy mért épp kisbabát vár. Egy éhes, csalódott kismama mindenkit elszomorít...
A kedvenc edény
Minden esély megvan rá, teljes jóindulat mellett, hogy az edényedet, amiben az ételt viszed, nem fogod viszontlátni. Ma már rengeteg eldobható edény kapható, válassz inkább egy ilyet és minden meg van oldva.
Címkézd fel
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.