Lassan indul az év eleje gasztro fronton, talán mindenki a Bocuse d'Or döntőjét várja… Forró italokat és perzselt ételeket hoztunk az év eleji programajánlónkban.
Koffeinrandi – 2017. január 8.
Rendhagyó évindító programra készül a Macskakő Kávékupé január második vasárnapján. Az összejövetelre kávérajongókat várnak, akik szívesen kóstolgatnak különlegességeket. Az első találkozó vezérfonala a karos otthoni gépek lesznek. Kávék terén Pall&Yotz repertoárjából válogatnak majd.
További információ és asztalfoglalás itt.
Forralt Bor Fesztivál és Téli Italmámor – 2017. január 13-15.
Az Alle melletti sétány lassan minden héten egy kulináris csemegének ad otthont. A 2017-es évet egy Forralt Bor Fesztivállal nyitják, ahol a téli kedvenc mellett forró söröket, hüttés italok és pálinkákat is kóstolhat a nagyérdemű. A gyerekeket sem érdemes otthon hagyni, hiszen tea- és forró csokoládé variációkkal is készülnek. A belépés ingyenes, a fogyasztás mindenkinek egyénileg történik.
Érdekességek és bővebb információ a Facebookon.
Jégvirágtól Borvirágig Forralt boros Kalandozások – 2017. január 14.
Nem csak Budapesten lehet majd megmelegedni egy forró ital mellett. Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Forralt boros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig fesztivál a monori Pincefaluban. A helyi boros gazdákat fővárosi ételkészítő mesterek egészítik ki, így a vendégek nem maradnak borkorcsolya nélkül. A rendezvény 11 órakor nyit, és egészen 18 óráig van lehetőség kóstolgatni a helyi borkülönlegességeket.
Bocuse d'Or Döntő – 2017. január 24-25.
Rendhagyó módon otthonülős programot is ajánlunk januárban! Nagy reményekkel várjuk a Bocuse d’Or döntőjét a magyar csapat bravúros európai győzelme után. Széll Tamás és legénysége az első napon utolsóként mutathatja be a Bresse-i csirke, illetve a vegán alapanyagokból készült főételét. Drukkoljunk együtt a magyar csapatnak!
Fonyódi KolbászFesztivál – 2017. február 3.
Nyolc éves a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai eseménye, ahol a kolbásztöltés mellett igazi ínyencségeket is kóstolhat a publikum. A sajtkülönlegességek mellett békéscsabai házi szárazkolbászokkal és szalámikkal, valamint különleges töltelékárukkal, szalonnákkal, sonkákkal készülnek a helyi gazdák. Balatoni borokból és édességekből sem lesz hiány.
A részletes program és előadói lista.
Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál – 2017. február 18.
Immár 10. alkalommal csapnak össze az ország hurka- és kolbászkészítő mesterei, hogy megszerezzék a megtisztelő Baja Város Fesztiválkolbásza címet. A rendezvény résztvevőként és nézőként is sok élménnyel szolgál majd. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, szabadtéri gyerekjátékokkal és szalmalabirintussal is készülnek.
Ismerd meg a teljes programot itt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.