5 gasztrofilm, amit látnod kell

Még mindig rendkívül népszerűek a gasztronómiáról szóló filmek, ám keveset találunk, amely tényleg hitelesen visszaadná a konyhában zajló eseményeket. Az idilli romantikus főzős filmeken túl is van élet, ezeket hoztuk el nektek, egy korábbi bejegyzésünk frissítésével. 

Burnt – Az ételművész

A 2015-ös év egyik kihagyhatatlan filmje volt. Bradley Cooper két Michelin-csillagos séf, aki néhány év kényszerpihenő után visszatér Londonba, hogy megszerezze a régóta vágyott harmadik csillagot is. John Wells, a film rendezője remekül mutatja be a séfekre nehezedő nyomást, az állandó versengést és a megszállottsággal járó őrületet. Keserédes film, végre a kötelező romantikus elemek nélkül.

 

 

 

Chef – A séf


Családi vígjáték némi humorral, sok sztárral és izgalmas ételekkel fűszerezve. Nem a leghitelesebb konyhai mozi, de mindenképpen érdemes megnéznie annak, aki nem találja a helyét a konyhában. Carl híres séf, ám sem főnöke, sem az ételkritikusok nem értékelik a munkáját. Az éttermi miliőt maga mögött hagyva úgy dönt, bejárja Amerikát egy büfékocsival, hogy rájöjjön, miért is érdemes élni.


Foodies - Világevők


A Világevők egy rendhagyó svéd dokumentumfilm, amely az ételkritikus bloggerek már-már fanatikus életét mutatja be. Ők azok, akik nem táskákra és nyaralásokra spórolnak, hanem beutazzák a világot egy-egy exkluzív étterem miatt. Európa, Ázsia és Amerika legjobb konyháiba nyerhetünk bepillantást általuk.


Julie & Julia – Két nő, egy recept


Sok kritika érte annak idején a Julie & Julia filmet, pedig igazán élvezhető és szerethető mozi – a női nézők számára. Julia Child az ötvenes évek mesterszakácsa volt Amerikában, aki megismertette az Újvilággal a francia konyhaművészetet. Izgalmas látni, mennyi időt és energiát szánt arra, hogy a 40-es években elfogadják őt női szakácsként, és megjelentethesse első könyvét. Remek ellenpélda mellé az önmagát kereső irodista, aki a főzésről való blogolással egy év alatt híres lesz.

 

Pollo, el pez y el cangrejo real - A csirke, a hal és a királyrák

 

Spanyol dokumentumfilm a 2007-es Bocuse d'Or-ról, ahol az egyik előre megadott fő alapanyag a bresse-i csirke volt. José Luis López-Linares mozija a verseny előtti felkészülést és magát a versenyt mutatja be. A kritikusok csak „gasztrothrillerként” emlegetik a feszes tempója miatt. A történet hitelesen adja vissza azt a stresszes, ám mégis monoton munkát, ami megelőzi a versenyt. A Bocuse d'Or ugyanis érthető módon nem csak szakmailag, hanem emberileg is kihívást jelent a versenyzőknek.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr8512091245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

victor vacendak 2017.01.06. 06:05:31

Csak az American Cuisine. A legjobb.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása