Gasztro kalandok a szőlőskertben - az Etyeki Pikniken jártunk

A beülős helyek és megszokott éttermek ismert világából kicsit kiszakadva, a jó borokat és igazi magyaros kézműves ételeket kedvelő embernek ott a helye egy szabadtéri Gasztro rendezvényen.

A név megtévesztő, ide nem kell piknik kosár és üveges szörp, az etyeki gasztrosétányon minden szükséges útravalót be lehet szerezni. A plédet azonban ne hagyjuk otthon, mert nincs is jobb dolog mint egy üveg jó borral és mennyei sajttállal megpihenni a domboldalon.

Helyszín:  Pesttől alig pár kilométerre máris egy festői szépségű dombság terül elénk. Az etyeki Gasztro sétány nagyon hangulatos egyedi látvánnyal párosul, kétoldalt házakkal, pincékkel. Kívánni se lehetne jobb helyszínt egy hasonló rendezvényre. Padok, kiülők, kiépített kerthelyiségek, vagy akár a mező széle, bármit választhatunk ha éppen leülnénk egy kicsit. Ha unjuk a megszokott helyeket és kicsit természetközelibb élményre vágyunk, egy óriási zöld domboldalt is választhatunk megállónak, ide pokróccal érdemes érkezni. Ha felérünk, a látvány pótolja a befektetett energiát, az igazi piknik hangulat olyan látvánnyal párosul, ami sok festőt is megihletne.

etyek1.jpg

Kiszolgálás: Sejthető volt, hogy a szokásos fesztiválhangulat mellett a sorban állással is számolni kell. Sajnos ez a várakozás be is igazolódott, a népszerűbb helyek és a nagy kiülős mező vonzáskörzetében lévő büfék dugig voltak. Itt előfordult 20-30 perces sorban állás is egy-egy finomságért. Viszont a központtól kicsit eltávolodva már teljesen kulturált volt a helyzet, maximum 5-10 perc várakozással mindenki sorra került.

etyek3.jpg

Árak:  Ahogy azt a hasonló eseményeken megszokhattuk az árak itt sem voltak kellemesek.De ha az ember okosan számolt és kiválasztotta a megfelelő helyeket, teljesen pénztárca barát módon is élvezhette a rendezvényt. A borok 300-600 Ft körül alakultak decinként az ételek 1000 és 3000 Ft között mozogtak. Ezeket az árakat maximálisan feledtette a festői környezet és a mindig kedves kiszolgálás.

etyek2.jpg

Élmény:  A hangulatos kis pincék, szűkös földutak, változatos ételek és az utánozhatatlan kilátás olyan szabadságot nyújt, amit ritkán él át az ember. Ha sikerül jó időt kifogni, az etyeki piknik egy hatalmas élmény, amit nem szabad kihagyni egyetlen gasztronómiát kedvelő embernek sem.

etyek5.jpg

etyek6.jpg

Fotó és szöveg: Farkas Bálint

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr7612418143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) balaton (1) Balaton (5) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) budapest (2) Budapest (15) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása