Gasztro élmény túra a Balaton északi partján IV.
Páratlan panoráma: Móló Café & Bar

 

  Egészen különleges hangulata van ennek a Tihanyi kávézónak, híre szájról szájra száll. Megfizethetetlen panoráma nyílik innen a Balatonra, a napvitorlákkal tarkított teraszhelyiséget gyönyörű, virágzó, és sok gondoskodást igénylő leanderek díszítik. Nem is nagyon tudok jobb időtöltést elképzelni, mint beülni ide egy jó kis strandolás vagy egy kellemes ebéd után, és élvezni a kilátást, a kellemes nyüzsgést egy finom kávé társaságában. A vitorlás társadalom is szívleli ezt a helyet: kikötnek a Mólóban, és már át is érezhetik azt a bizonyos dolce vita feelinget... Mert itt azt megkapod!

 

06_1.jpg

Sok a vendég

  Ha már elviselhetetlen a hőség, a klimatizált belső helyiség is tárt karokkal vár minket. Több hullámban érkeznek az emberek, a legtöbben délelőtt strandolás előtt, illetve ebéd után jönnek 14 és 18 óra között. A nyitvatartás szezonális, húsvét körül indítanak (ez függ az időjárástól és az ünnepek időpontjától is), majd a Garda Fesztivál eljöttével húzzák le a rolót. Sok a munka nyáron, a felszolgálók mégis közvetlenek, és barátságosak. Az épületkomplexum története felettébb érdekes. Négy éve lett felújítva, előtte csak úgy hívták, hogy a "Gomba" és határozottan szocreál jelleget mutatott. A mostani arculatát ekkor nyerte el: egybe vasalták, kizsaluzták, majd kiöntötték.

 

07.jpg

A nevezetes Gomba

  A kávéválaszték mindenképpen említésre méltó. Majdnem húsz féle fekete közül szemezhetünk, a kávét Dél-Amerikából hozzák, majd Nyíregyházán pörkölik sötétre. Az Angyalok csókja egyike azon első sorban nők és édesszájúak kedvelte különlegességeknek, melyet itt mindenképpen érdemes megkóstolnunk. Ez egy rétegezett kávékoktél: legalulra kerül a kávélikőr, melyre bárkanállal Bailey's-t rétegeznek, majd jöhet a tejhab, és végül a presszó kávé. A végeredményt Y pohárban szervírozzák. Nagyon dekoratív megjelenésű, finom, és étvágygerjesztő is egyben, nem sok helyen kaphatunk ilyesmit. A Café Shot is izgalmas, szintén egy rétegezett érdekességről beszélünk: nem kell hozzá más, mint sűrített tej, presszó kávé, és tejszínhab.

 

04_1.jpg

                        Az Angyalok Csókja

  A limonádéik szintén igényesen vannak elkészítve, fél literes pohárban szolgálják fel őket, és rendkívül frissítőek. Én egy citrom-narancs-gyömbér kombóval próbálkoztam meg: ez frissen facsart citromléből, narancs és gyömbér szirupból, citrom és narancs darabkákból, friss menta levélből és jégkockákból áll össze. Nem is vágyik másra az ember forró, nyári napokon.

 

01_1.jpg

                         Figyelmes kiszolgálás

  A pálinkákat a díjnyertes Bolyhosék szolgáltatják. Ezekre a párlatokra leginkább a külföldiek vadásznak, hiszen mi más jutna eszükbe Magyarországról, mint a gulyás, és a pálinka? Bőven van miből választani: cserszegi fűszeres, cigánymeggy, vilmoskörte, szilva, kajszibarack stb. A Móló Café & Bar kihagyhatatlan élményt nyújt! A kilátás, a leanderek, a személyzet közvetlensége valamint profizmusa, a kávékülönlegességek és limonádék varázsa mind látogatásra ösztökélő tényező.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr8412774962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása