Gyors, de igényes: Bamba Marha Burger Bár
Budapest legfancybb helyei II.

 

  „A hús a lelke a burgernek"

  Jancsa Jani 2 éve indította el burgeres hódító hadjáratát, és bátran kijelenthetjük: sikerre vitte a történetet. Az üzletlánc három étterme közül (Andrássy út, Október 6. utca, Deák Ferenc  tér) a Deák térit látogattam meg, ahol régebben Subway működött. Teljesen átalakították a helyet, az arany- és barnaszínű, berakásos, nyerstéglás design a marha logóval és a különböző bölcsességekkel a falon elég megnyerő. Külsöségekben a Bamba Marha Burger Bár is gyorsétterem jelleget mutat, 10-20 perc alatt meg is kapjuk az ételünket, azonban a minőség egyértelműen magasabb a megszokottnál.

 

                 

                 Berakásos, nyerstéglás design

 

  90 %-ban fix étlap

  Fix étlappal dolgoznak, melyen 10 burger szerepel. Ezek mindhárom étteremben 90 %-ban megegyeznek, 1-1 egyedi, csak az adott burgerezőre jellemző tétel van. A Deák téri Bamba Marha Burger Bárban pl. ilyen a Sloppy Joe Burger. A csapat fiatalos és lelkes, a látványkonyhás megoldásnak köszönhetően saját szemünkkel végigkövethetjük a remekművek készítésének folyamatát.

 

                

                 Látványkonyhás megoldás 

 

  Legmeghökkentőbb, legpopulárisabb, legchefesebb

  Három burgert kóstoltam. A legfurcsább, legmeghökkentőbb egyértelműen az Elvis kedvence. Te ettél már olyan hamburgert, amiben banán, áfonyalekvár, mogyoróvaj és grillezett bacon van? Ez ilyen, és valóban furcsa, ennek ellenére kifejezetten izgalmas. A vendégek kedvencei a sajtburger és a bamba marha burger, ezeket fogyasztják a leggyakrabban. A Bamba Marha Burger ízvilágát is különlegessé teszi a parmezán chips, a grill shiitake gomba, az umami ketchup és a grillezett paradicsom kombinációja, mégis kicsit földhöz ragadtabbnak hat. És végül a „chef ajánlata”: a Sloppy Joe Burger. Ez a legcuccosabb, a marhahús pogácsára amerikai marharagu, káposztasaláta és rántott hagymakarika kerül.

 

               

                Elvis kedvence

 

  Tarantino hatás

  Az is egyértelműen kiderült, hogy Jani számára nem idegen Tarantino világa, hiszen az egyik burgert Big Kahuna névre keresztelték. Ez egy kicsit sós, kicsit édes, grillezett ananásszal, dupla baconnal megpakolt burger. Táncparkett sajnos nincs, úgyhogy Twist versenyre ne számítsunk.

 

                 

                  You Can Never Tell

 

  Többféle ízvilág

  Ha csípős ízvilágra vágysz, próbálkozz meg a Mexikói Burgerrel. Vegáknak a Vega Burger lehet a megfelelő választás, melybe grillezett kecskesajtot és petrezselyem pesztót tesznek. A havi burger havonta változik, most éppen a Gyros Burger a soros. Ezek a burgerek tényleg túlmutatnak a fokhagymás-majonézes történeteken.

 

                 

                  Bamba Marha Burger

 

  A hús a lelke

  A húspogácsák 14 dkg-ot, a bucik 11 dkg-ot nyomnak. Csak egyféle méretben lehet kérni a burgereket, viszont ha egy picit véresebb husira vágyunk a szabványos médiumnál, megoldják. A házias szószok tovább fokozzák az ízélményeket: van korianderes-lime-os majonéz, kávés-barbecue, grátánalmás ketchup és amerikai burgerszósz is az étlapon. Köretként csónakburgonyát, édesburgonyát és hagymakarikákat választhatunk.

 

                

                 Slippy Joe Burger

 

  Jól csúszó kézműves sörök

  És végül, de nem utolsósorban: a kézműves sörök. A Miskolci Zip’s Brewhouse készíti a saját signature craft beerjüket. Ezek jó kis ivósörök, pont ideálisak arra, hogy kellemesen lekísérjenek olyan kaliberű burgereket, mint amilyenek Jancsa Janiéi. Ezek a mozaikkomlós, 4,5 %-os csodák citrusos, mézes, virágos íz- és illatvilágot mutatnak, szépen lehet belőlük inni, nem telítenek el. A Zip’s sörfőzdéje egy miskolci irodaházban található meg, van egy kis éttermük is, ahol minden asztal sörcsappal van felszerelve. Így bármikor kiszolgálhatod magad, ha újabb pohár folyékony kenyérhez támadna kedved.

  Csak három olyan lánc van, mely három üzlettel büszkélkedhet: a Bamba Marha Burger Bár a legfrissebb és legújabb ezek közül. Két évesek, és be kell látnunk: két év alatt idáig eljutni nem kis teljesítmény. Több Bamba Marha Burger Bár is várható még, és ennek nagyon örülünk. Végre sikerülhet kitörni abból a kliséből, hogy egy gyorsétteremben nem kaphatunk igényes ételeket. Érdemes ezért a helyért rajongani és visszajárni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr912796604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nadragosallat 2017.09.04. 11:40:47

Bazilikaban is van Sloppy Joe.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) balaton (1) Balaton (5) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása