Főzzünk együtt, de mégis külön!
Budapest Legfancybb Helyei III.

 

 

  Meglátogattuk a Makeryt a Dob utcában. Februárban nyitottak, a koncepció szokatlan és izgalmas. DIY (Do It Yourself) éttermek már eddig is léteztek, de ez az első olyan hely a világon, ahol mindenki magának készítheti el a saját maga által választott ételt, vagy éppen ételsort, mégis megvan a közösségi élmény. Nagyon jó buli ez az egész.

 

               

 

  A Fondue Bárokban például a társaság leül egy asztalhoz és együtt rotyogtatja a svájci sajtcsodákat, hogy aztán boldogan mártogathassa bele a ropogós pirítósdarabkákat. Kínában a „Hot Pot” terjedt el, mely hasonló elv alapján működik: a vendégek dobálgatják bele a finomabbnál finomabb húsokat és zöldségeket a forró fazékba, de alapvetően mindenki ugyanazt csinálja, kicsi a hozzáadott érték, az egyén nem kap akkora teret az érvényesüléshez egyik esetben sem.

 

                

 

  A főzőiskolákban sem vonódik be mindenki 100 %-ban a folyamatba, hiszen a szerepek fel vannak osztva, megmondják, mit csinálj: lehet hogy te csak nézel, vagy csak annyi lesz a feladatod, hogy megfűszerezd a végeredményt. Ha szerveztek valakinél egy főzőestet a barátokkal, ott sem feltétlenül érvényesülhet mindenki egyenlő mértékben, nem biztos, hogy az elkészült ételek mindenki ízlését kielégítik. Úgy tűnik, hogy a DIY Makery megtalálta a megoldást.

  A Makeryben mindenki azt választ, amit akar és annyiért, mint egy étteremben. Társasági élményt nyújt, de a vendégek azzal az érzéssel távozhatnak, hogy valamit alkottak, hiszen mindenki saját magának készítheti el az ételét. A teljes értékű étlapon fel van tüntetve az ételek elkészítési nehézsége, ideje, allergéntartalma stb.

 

                

 

  A dizájnos indukciós főzőlapok mindenki számára hozzáférhetőek. Csak megnyomsz egy gombot a tableten, és már megy is a főzéshez segítséget nyújtó videó. Az ételeket annyi idő alatt elkészítheted, mint egy szakács, komoly fűszerválaszték van, minden friss. Az alapanyagok előkészítésével (megtisztításával, feldarabolásával) illetve a mosogatással, elpakolással nekünk nem kell bajlódnunk, ezt a személyzet megoldja.

 

           

 

  Úgy vettem észre, hogy itt mindenki szuperül érzi magát, a vendégek visszajelzései kiemelkedően pozitívak. A legjobb az egészben, hogy itt még akkor is érvényesülhetsz, ha amúgy semmi közöd a konyhához, és még sikerélményed is lesz. Tényleg tök jó, hogy közösen főzhetünk magunknak ilyen csúcsmodern környezetben.

 

          

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr3712878394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) balaton (1) Balaton (5) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) budapest (2) Budapest (15) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása