Gyors, olcsó, finom! Mi az? Muffin!

A hétvégén váratlanul bejelentkeztek hozzánk vendégek, és mivel nem voltunk erre felkészülve, szükségem volt egy gyorsan elkészíthető, de mégis finom süteményre, hogy mégse várjam őket üres kézzel.

kesz_muffin.jpg

Körülnéztem hát a konyhában, hogy mivel tudok dolgozni, liszt, cukor, sütőpor és tojás általában van itthon, ezért arra jutottam, hogy a legegyszerűbb, ha egy csokis – áfonyás muffint készítek. Ezt a gyerekek is mindig örömmel fogyasztják és nem is nagyon lehet elrontani, kivéve, ha túl sokáig hagyjuk a sütőben, vagy túl korán vesszük ki.

folyos_teszta.jpg

A sütihez fel szoktam használni a gyerekek által el nem fogyasztott Mikulás csokit, vagy csokinyuszit, attól függ, hogy éppen milyen szezon van. Ezen kívül most éppen aszalt áfonyát szórtam bele, de ez helyettesíthető barackkal, vagy bármi mással, ami kéznél van, illetve nem kell feltétlenül, hogy aszalt legyen, a friss gyümölcs is tökéletes. Én sütöttem már eperrel, banánnal, naranccsal és almával is.

csokinyulak.jpg

A végeredemény minden esetben egy finom sütemény lesz, amivel nincs nagy gond, remekül variálható és általában mindenki szereti. Nem igényel sok hozzávalót, bárki el tudja készíteni, még a gyerekek is nyugodtan bevonhatóak a sütésbe. Nem mindig sikerül a legszebbre, de még sosem maradt belőle.

img_20210530_163652.jpg

Rengeteg variációja létezik, íme amit én készítettem:

Hozzávalók:

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 bögre kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 – 1,5 dl olaj
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 100-150 g csokoládé (lehet tejcsoki, étcsoki és fehér csoki is)
  • 1 marék asztalt gyümölcs, vagy friss gyümölcs

 

A muffin formákat kb. 2/3-ig töltjük, így nekem ebből az alapanyagból 18 db süti készült. A hozzávalók adagjának többszörözésével szükség esetén növelhetjük a mennyiséget.

 Elkészítés:

  • Első lépésként keverjük össze a lisztet a sütőporral.
  • Ezután a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a tejet és az olajat is.
  • Harmadik lépésként jöhet bele a liszt, apránként adagolva, folyamatos keverés mellett.
  • Ha túl hígra sikerül a tészta, akkor egy kis liszttel segíthetünk ezen, ha túl sűrű, akkor tejjel higíthatjuk. Akkor jó, ha folyékony és könnyen adagolható a formákba.
  • Keverjük bele a maréknyi aszalt vagy friss gyümölcsöt, az apróra tört csokoládét és öntsük szilikon formába, vagy muffin papírba.
  • 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt elkészül, amit folyamatosan ellenőrizni kell, mert hirtelen odaéghet.

 

Jó étvágyat kívánok mindenkinek, aki kipróbálja!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr5516585584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása