Programajánló 2021. június

Bizony nem könnyű annak a dolga, aki manapság gasztronómiai programajánló szerkesztésére adja a fejét. A tavalyi rendezvények gyakorlatilag kivétel nélkül elmaradtak, az idei év első fele pedig teljes bizonytalanságban telt el és a nyitás is viszonylag gyorsan érkezett.

 gasztropolita_programajanlo_2021_junius.png

Ember legyen a talpán, aki ezeket az eseményeket követni tudja, és még inkább igaz ez arra, aki bármilyen rendezvény szervezésébe vágja a fejszéjét. Magyarországon alapvetően sok gasztronómiai fesztivál és esemény lenne, de ezek megszervezése gyakran egy egész évet igénybe vesz, ezért gyakorlatilag megint majdnem a teljes szezon elúszni látszik.

Amikor elkezdtem a programok után kutatni, azt tapasztaltam, hogy vannak olyan programajánló oldalak, ahol annak ellenére is szerepelnek gasztro-fesztiválok, hogy azok nem lesznek megtartva. A lista összeállításakor minden rendezvénynél leellenőriztem, hogy azt valóban megtartják-e, és ha igen, akkor azt milyen formában.

Menjetek hát bármilyen rendezvényre, előtte mindenféleképpen győződjetek meg arról, hogy azt valóban megtartják-e, úgy és akkor tartják-e meg, ahogy ti tudjátok, illetve feltétlenül nézzetek utána, hogy az milyen feltételek mellett látogatható.

 

Összeszedtem nektek néhány programot júniusra, de a fenti intelmek ezek esetében is fennállnak. Annak érdekében, hogy lássátok az elmaradó rendezvényeket, ezeket is a listában hagytam.

Ha bármilyen, a gasztronómiához kapcsolódó rendezvényről van információtok, vagy ilyen rendezvényt szerveztek, kérlek jelezzétek a gasztropolitablog@gmail.com címünkön és mi közszemlére tesszük!

  

De lássuk is a programokat:

 2021. június 10-12. Kézműves Sörfesztivál Gyula – ELMARAD bejelentve: 2021. május 22.

Elnézve a korábbi rendezvényekről készült képeket, igazán sajnálhatjuk, hogy ez a fesztivál a tavalyihoz hasonlóan elmarad.

További információ:

http://sorfesztivalgyula.hu/

https://www.facebook.com/sorfesztivalgyula

 

2021. június 11-12. Pezsgő – sziget Champagne és ti, Balatonfüred

Ingyenes szabadtéri rendezvény a balatonfüredi mólón a SpiccBistro előtti területen. A rendezők könyöklőasztalokon osztrigával és tapas falatokkal várják a vendégeket, akik közel 20 féle Champagne közül választhatnak a legjobb házak pezsgőiből. (Paul Bara, Pol Roger, Taittinger, Palmer, stb.)

Nyitva tartás:

június 11. péntek: 18 – 22 óráig

június 12. szombat: 12 – 22 óra között.

A belépés ingyenes és bárki számára nyitott, de egyszerre legfeljebb 200 vendéget tudnak fogadni.

További információ:

https://balatonfured.hu/2021/05/21/pezsgo-sziget-champagne-es-ti/

 

2021. nius 12. 15:00 – 20:00 Nyitott pincék napja Balatongyörök

A balatongyöröki pincékhez ellátogatók 2021. június 12-én, 15 órától a Szépkilátói büfésornál kóstolópoharat vásárolhatnak, melynek bemutatásával kisvonattal utazhatnak a Becehegyre. A túra során megkóstolhatják az állomáshelyek borkínálatát, ahol kísérőként zsíros kenyér és pogácsa is várja őket.  A Szépkilátónál a környékbeli árusok kínálják portékájukat és a balatongyöröki kiindulási ponthoz kisvonattal (dottóval) is eljuthatunk, 14:15 órás indulással a keszthelyi pavilonsortól, de Gyenesdiáson és Vonyarcvashegyen is felszállhatunk a buszmegállókban.

A kóstolópoharak ára: 2.000,- Ft/db (korlátozott számban kapható, a pincejárat pohárral ingyenes)

Az utazás Keszthelyről Gyenesdiásra a dottóval: 1.000,- Ft/fő (jegy a sofőrnél váltható)

További információ:

info@balatongyorok.hu

+36 83 346 368

https://balatongyorok.hu/programok/nyitott-pincek-napja/

 

 2021. június 12. Laskafesztivál Cegléd

A Laskafesztivál is tulajdonképpen úgy lesz megtartva, hogy elmarad. Lehetőség van online főzőversenyre, aki kedvet érez hozzá, fotókat készíthet laska ételek készítéséről, melyet 2021. június 12-én 13:00 óráig beküldheti a bírálóknak.

Akik közel laknak Ceglédhez, azoknak a főzőverseny úgy kerül megrendezésre, hogy az elkészült ételeket a ceglédi Kossuth téren felállított sátorban a bíráló zsűritagok részére leadhatják.

Mindkét versenytípus esetében 4 kategóriát hirdettek, de látogatói szempontból nyugodtan mondhatjuk, hogy nekünk ez a rendezvény is elmarad.

További információ:

https://laskafesztival.hu/

 

2021. június 12. Borvidékek hétvégéje Monor

Ez a rendezvény is máshogy lesz megtartva, mint ahogy eddig. Úgynevezett „mini” rendezvényt tartanak, ami többek között annyit jelent, hogy a kapcsolódó programokat (koncert, tűzijáték) nem tartják meg, nem lesz kisvonat a közlekedéshez, csak a helyi borászok és vendéglátósok vesznek részt a kóstoltatásban.

Az mindenképpen pozitív, hogy még ebben a helyzetben is gondoltak a gyerekekre és a rendezvény napján átadásra kerülő játszótéren ingyenes ugrálóvár, kézműves foglalkozás és gyermekműsor várja őket.

A résztvevő pincék és vendéglátóhelyek programjaiért, kínálatáért közvetlenül a helyszíneket kell keresni. Azok listája és a további tudnivalók, részletek az alábbi helyen érhetőek el:

https://borvidekekhetvegeje.hu/hir/boraszok-es-vendeglatok-a-mini-borvidekek-hetvegejen

 

2021. június 12. Jó éjszakát, Mád

Érdekesnek és színesnek érkezik a Jó éjszakát, Mád programja is, ahol a bor és a gasztronómia iránt érdeklődők mellett a kultúra, a zene és a művészet rajongói is megtalálhatják számításukat.

 A résztvevő helyszínekről, azok kapacitásáról, a programokról ez esetben is célszerű előzetesen érdeklődni.

További információ:

http://www.madikor.hu/jo-ejszakat-mad/

 

 2021. június 17-20. Egri Csillag weekend 2021

A rendezvény eredetileg a 2021. június 17-20-ig tartó időszakra volt meghirdetve, de elnézve annak honlapját és facebook oldalát, az időpont átkerült 2021. augusztus 05-08-ra.

A facebookon az új időpontra eseményt is létrehoztak, de semmilyen program vagy egyéb információt nem osztottak meg az érdeklődőkkel.

Mindenesetre megkerestem a rendezvény szervezőit, hogy pontosan mire lehet számítani és mikor, amennyiben válaszolnak, frissítem az információkat.

További információ:

https://www.facebook.com/EgriCsillag/

http://egricsillag.hu/gasztronomia/

 

 2021. június 18-19. Budakörnyéki Sörfesztivál 2021 Budakeszi

A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás Budakeszire várja a szórakozni vágyókat. A rendezvényen minden adott is lesz ehhez, kisüzemi- és kézműves sörfőzdék hozzák a legjobb söreiket, miközben a felhőtlen szórakozásról koncertekkel és különböző programokkal gondoskodnak.

Kivetítőkön tekinthetjük meg a labdarúgó EB aktuális mérkőzéseit, de sörpong bajnokságra is benevezhetünk, ha sportolásra vágyunk.

A gyerekeket vidámparki játékokkal, Lego várossal, játszóházakkal és különböző programokkal fogják lefoglalni. 

A rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható.

További információ:

https://www.budakornyekisorfesztival.com/

 

2021. június 18-20. I. Szörp és Gyümölcs Fesztivál Szob

Első alkalommal rendezik meg Szobon a Szörp- és Gyümölcs Fesztivált, ahol a gasztronómiai vonalat értelemszerűen a szörpök és gyümölcslevek fogják képviselni. Átadásra kerül a Magyarország szörpje 2021 díj, a Magyarország gyümölcsleve 2021 díj és a Dunakanyar szörpje különdíj is, ezekre a megmérettetésekre 2021. június 16-ig még nevezhetünk is.

A látogatható programok szombaton és vasárlap lesznek, szombaton többek között sárkányhajó, focitorna, előadások és koncertek közül választhatunk, vasárnap pedig komolyabb zenével, néptánccal, mesemondással, majd ismét koncertekkel várják az érdeklődőket.

A belépés a látogatóknak ingyenes, aki kóstolni szeretne, az beszerezheti a jegyét előre online, az alábbi felületen:

https://onlinejegyvasarlas.hu/termek/szorp-kostolo/

További információ a rendezvényről:

https://szorpfesztival.com/

https://www.facebook.com/szorpfesztivalszob

 

 2021. június 18-20. Vegán gasztro fesztivál és piac Budapest, Római part

Budapesten, a Római parton a Miamor Rómaim szervezésében vehetünk részt a Vegán gasztro fesztivál és piacon, ahol koncertekkel, kiállítókkal és workshopokkal várják a növényi étrendet követőket, valamint a húsevő érdeklődőket egyaránt.

A vegán ételeket food truckokból kínálják, de lehetőségünk lesz jógázni, lesz stand up előadás, labdarúgó EB közvetítés, divatbemutató és még sok minden más.

Jegyek az alábbi linken válthatóak:

https://tixa.hu/Vegan_Gasztro_Fesztival_es_Piac

További információ és program (érdemes átböngészni):

https://www.facebook.com/events/214764020220764?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D

 

 2021. június 19 - 20. Vegan Weekend market Budapest

Érdekesnek ígérkezik az Allee melletti sétányon megrendezendő közösségi vegán piac is, ahol vegán sajtkülönlegességeket, sütiket, szendvicseket, chili szószokat, hamburgereket, szörpöket, smoothie-kat és még sok-sok vegán finomságot tudunk megvásárolni.

A rendezvény ingyenes, gyerek és kutyabarát.

Helyszín: 1117 Budapest, Kőrösy József utca (Allee melletti sétány)

Időpont: 2021. június 19-20. 10:00 – 18:00

További információ:

info@veganfoodfest.hu

https://www.facebook.com/events/453104809178051

 

 2021. június 24 - 27. FOOD TRUCK SHOW Győr

A legjobb ételeket és italokat kínáló food truck járművek érkeznek Győr belvárosába, a Radó-szigetre. Az ország legjobb kézműves sörfőzdéit és chili termelőit ígérik, a facebook eseménynél azonban még nem tették közzé az érkezők listáját.

Bár még elég kevés információ áll rendelkezésre, érdemes lehet figyelemmel követni az eseményt, mert egy igazi gasztronómiai élményt szerezhetünk magunknak egy jó food truck ételkülönlegesség és egy minőségi kézműves sör elfogyasztásával. A kiírás szerint megismerkedhetünk az amerikai, spanyol, görög és olasz életérzéssel, melyhez fröccs- és sörkülönlegességeket fogyaszthatunk frissítőnek.

A rendezvény látogatása ingyenes, remélhetőleg hamarosan a kínálatot is közzéteszik. Figyeljük és várjuk.

További információ:

https://www.facebook.com/events/rad%C3%B3-sziget/food-truck-show-gy%C5%91r-2021/1072164786597281/

 

2021. június 25 - 27. VII. Kőrösi Möggyfesztivál Nagykőrös

Ki ne szeretné a meggyet? Hát még a möggyöt! Mindenkit sok szeretettel várnak a VII. Kőrösi Möggyfesztiválon, Nagykőrösön a Cifrakertben (Nagykőrös, Ceglédi út 21.). Lesz városnéző kisvonat, kirakodó vásár, mesterségek utcája, koncertek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, így várhatóan egy kellemes napot tölthetünk el a családdal. 

A sok színes program mellett meggyes sütemények, ételek és italok versenye is lesz, melyekre még nem késő benevezni!

További információ:

https://www.moggyfesztival.hu/korosi-moggyfesztival-programok/plakat

https://www.moggyfesztival.hu/

 

2021. június 25-27. XI. Vonyarcvashegyi Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztivál 2021

A Balatonnál, Vonyarcvashegyen várják a látogatókat a Kézműves Sörök és Házi Ízek fesztiváljára, ahol sörkülönlegességgekkel, ízletes finomságokkal, kulturális programokkal és kézműves vársárral fogadják a Kossuth utcai rendezvénytérre látogatókat.

Annak ellenére, hogy a fesztivál a XI. sorszámot kapta, bővebb információt a rendezvényről, programokról nem tudtam kideríteni, de az alábbi elérhetőségeken további információkat kaphatnak az érdeklődők: 

https://vonyarcvashegy.hu/programok/ii-vonyarcvashegyi-kezmuves-sorfesztival?nggpage=2

Programinformáció: Farkas Tibor mhk. igazgató, szervező telefonszáma: 30/396-8678

 

2021. június 28. – július 04. 29. Nemzetközi Gasztroblues Fesztivál 2021 Paks

Mivel ez a rendezvény már a 29. a sorban, izgalmasan hangzik a gasztro és a blues kombinációja. Sajnos egyelőre csak annak hangzik, ugyanis a program leírása igen szegényes így három héttel a fesztivál előtt. A kiírásban a zenészek egy része már felkerült a rendezvény honlapjára, de a kísérő rendezvényként meghirdetett gasztronómiai bemutatóról, főzőversenyről és borbarát találkozóról semmi konkrét információt nem találtam, így marad a várakozás.

Aki fogékony a bules, jazz és rock zenére és mellette érdeklődik a gasztronómia iránt, annak érdemes követnie az eseményeket, hátha megtudunk többet a fesztiválról. Én is így teszek és ha változás történik, frissíteni fogom az eseményt.

További információ:

https://www.facebook.com/gastrobluesfestival/?fref=ts

https://gastroblues.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr616583930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása