Gyereknapon kirándulni voltunk a családdal a Veresegyházi Medveparkban és úgy terveztük, hogy miután körbeértünk az állatkerten, megebédelünk az ottani étteremben. Nem sokkal voltunk a „nagy nyitás” után, illetve az időjárás is bizonytalan volt, ezért úgy gondoltuk, hogy sokan még nem kapták meg a védettségi kártyájukat, vagy ha igen, akkor sem fognak nekivágni a medvék és farkasok birodalmának. Hát de.
A tejszínes sonkás tészta sokszor megmentett
Már a parkolóban tapasztaltuk, hogy jócskán alábecsültük a látogatói létszámot, csak a külső parkolóban volt helyünk, amivel alapvetően semmi gond nem volt, hiszen amúgy is sétát terveztünk.
Kissé felkészületlenül érkeztünk, nem tudtuk, hogy már nem lehet mézzel etetni a medvéket, nyilvánvalóan ez az ő érdekük.
De rá is térek a lényegre, bő másfél óra alatt szépen körbejártunk mindent, amikor is kezdtük úgy érezni, hogy ha beülünk az étterembe, leadjuk a rendelést, pont megfelelő szintet fog elérni az éhségünk egy jó ebédhez.
Sajnos elég sokan gondolkodtak hasonlóképpen ekkortájt, az étterem teraszán minden asztal foglalt volt és nagyjából 5-6 társaság várakozott asztalra.
Mit lehet ilyenkor csinálni? Jöhet a „B terv”.
A medvék elég közel vannak
Más étterembe is beülhettünk volna a városban, de úgy voltunk vele, hogy az már a gyerekek miatt csak nyűglődés lenne, ezért hazafelé vettük az irányt, ami egy nagyjából háromnegyedórás utat jelentett. Hazaindulás előtt feltankoltunk kürtőskaláccsal, hogy a gyerekek is bírják a gyűrődést.
Pont az ilyen esetekre mindig tartogatunk otthon egy tömb sonkát és egy doboz főzőtejszínt, amiből pillanatok alatt tudunk készíteni egy isteni finom tejszínes-sonkás tésztát. Ennek a receptjét szeretném megosztani veletek, hogy ti is felkészülten várjátok az ilyen vis major eseteket.
A medvék birodalma a magasból
Hozzávalók (4 személyre):
- 500 g tömb sonka
- 5 dl főzőtejszín
- só, bors, majoranna ízlés szerint
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek liszt
- 500 g tészta (orsó, szarvacska)
- 1 ek olaj
- 0,5 - 1 dl víz
Elkészítés:
- A hagymát felaprítjuk, a sonkát apró kockákra vágjuk.
- A hagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a sonkát és azt is pirítjuk néhány percig.
- Hozzáadjuk a vizet, a sót, borsot és a majorannát (ízlés szerinti mennyiségben), majd takarék lángon 10-15 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük, majd takaréklángon forrás után még 2-3 percig főzzük.
- Amikor elkészültünk, rászórjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, ettől be fog sűrűsödni a szaft. Szükség esetén még tehetünk bele némi lisztet.
Frissen főzött tésztával tálaljuk.
Tipp ínyenceknek: Szórjuk meg parmezánnal a teljes hatás érdekében
Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
Jó étvágyat kívánunk!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.