Tejszínes-sonkás tészta
"B" terv a Macipark után

Gyereknapon kirándulni voltunk a családdal a Veresegyházi Medveparkban és úgy terveztük, hogy miután körbeértünk az állatkerten, megebédelünk az ottani étteremben. Nem sokkal voltunk a „nagy nyitás” után, illetve az időjárás is bizonytalan volt, ezért úgy gondoltuk, hogy sokan még nem kapták meg a védettségi kártyájukat, vagy ha igen, akkor sem fognak nekivágni a medvék és farkasok birodalmának. Hát de.

 

tejszines-sonkas-teszta.jpg

A tejszínes sonkás tészta sokszor megmentett

Már a parkolóban tapasztaltuk, hogy jócskán alábecsültük a látogatói létszámot, csak a külső parkolóban volt helyünk, amivel alapvetően semmi gond nem volt, hiszen amúgy is sétát terveztünk.

Kissé felkészületlenül érkeztünk, nem tudtuk, hogy már nem lehet mézzel etetni a medvéket, nyilvánvalóan ez az ő érdekük.

De rá is térek a lényegre, bő másfél óra alatt szépen körbejártunk mindent, amikor is kezdtük úgy érezni, hogy ha beülünk az étterembe, leadjuk a rendelést, pont megfelelő szintet fog elérni az éhségünk egy jó ebédhez.

Sajnos elég sokan gondolkodtak hasonlóképpen ekkortájt, az étterem teraszán minden asztal foglalt volt és nagyjából 5-6 társaság várakozott asztalra.

Mit lehet ilyenkor csinálni? Jöhet a „B terv”.macipark_maci.jpg

A medvék elég közel vannak

Más étterembe is beülhettünk volna a városban, de úgy voltunk vele, hogy az már a gyerekek miatt csak nyűglődés lenne, ezért hazafelé vettük az irányt, ami egy nagyjából háromnegyedórás utat jelentett. Hazaindulás előtt feltankoltunk kürtőskaláccsal, hogy a gyerekek is bírják a gyűrődést.

 

Pont az ilyen esetekre mindig tartogatunk otthon egy tömb sonkát és egy doboz főzőtejszínt, amiből pillanatok alatt tudunk készíteni egy isteni finom tejszínes-sonkás tésztát. Ennek a receptjét szeretném megosztani veletek, hogy ti is felkészülten várjátok az ilyen vis major eseteket.

macipark-a-medvek-birodalma.jpg

A medvék birodalma a magasból

Hozzávalók (4 személyre):

  • 500 g tömb sonka
  • 5 dl főzőtejszín
  • só, bors, majoranna ízlés szerint
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek liszt
  • 500 g tészta (orsó, szarvacska)
  • 1 ek olaj
  • 0,5 - 1 dl víz

 

Elkészítés:

  • A hagymát felaprítjuk, a sonkát apró kockákra vágjuk.
  • A hagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a sonkát és azt is pirítjuk néhány percig.
  • Hozzáadjuk a vizet, a sót, borsot és a majorannát (ízlés szerinti mennyiségben), majd takarék lángon 10-15 percig főzzük.
  • Hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük, majd takaréklángon forrás után még 2-3 percig főzzük.
  • Amikor elkészültünk, rászórjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, ettől be fog sűrűsödni a szaft. Szükség esetén még tehetünk bele némi lisztet.

Frissen főzött tésztával tálaljuk.

Tipp ínyenceknek: Szórjuk meg parmezánnal a teljes hatás érdekében

 

Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

Jó étvágyat kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr4316588430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása