Az EURO 2020 Labdarúgó Európa Bajnokság alkalmából minden nap hozunk nektek egy receptet, amely egy résztvevő ország gasztronómiájába enged bepillantást.
Az eseményhez kapcsolódóan versenyt is hirdettünk, melyben az EB legjobb receptjét keressük! Légy te az EB győztese! Küldd el nekünk kedvenc csapatod kedvenc receptjét, gyűjtsd a lájkokat és vidd el nyereményeinket! A részleteket ide kattintva találod meg.
Az "A jelű" csoport kétségkívül legeredményesebb csapata Olaszország, az "Azúrkékek" ugyanis ezidáig négyszer hóditották el a világbajnoki (1934, 1938, 1982, 2006) és egyszer az európabajnoki (1968) trófeát. És habár a mostani kontinens viadalon koránt sem számítanak favoritnak, az étlapot tekintve az egyik legnagyobb esélyesek.
Ha az olasz konyháról van szó, nehéz kiemelni egy nemzeti ételt, hiszen ahány tartomány, annyi fajta fogás és mind egytől egyig ínycsiklandozó.
Éppen ezért a választásunk egy könnyed ételre esett, ami a fantáziáját tekintve túlmutat a pizzán és a bolognai tésztán, de azért nem kell mesterszakácsnak lenni az elkészítéséhez és gyorsan összedobható.
Egy finom rizottó elfogyasztása után garantáltan jobban csúszik a sör is, az esti mérkőzések alatt!
Nézzük hát a receptet:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.