Woman Spirit, a Királynő itala

Létezik egy ital, melyet a női lélek kifürkészhetetlensége, játékossága és titkozatossága ihletett. Ez az ital nem csak ízében, hanem már megjelenésében is különleges és mindehhez még egy nem mindennapi történet is társul. A Woman Spirit meggylikőr megalkotójával és tulajdonosával, Irk Attilával beszélgettem erről a különlegességről, valamint arról az útról, amit eddig bejárt.

 

ws-borito.jpg

A királynő eleganciája

 

Gasztropolita: Amikor a beszélgetésünkre készültem, felkerestem a Woman Spirit weboldalát (www.womanspirit.hu) és ott olvastam a Királynő italának történetét. Valóban egy ilyen véletlennek köszönhető az ital és tényleg az ifjúkori kísérletezgetések adják az alapot?

Irk Attila: Igen, ez valóban így történt. Már fiatalként is élt bennem az az elképzelés, hogy szeretnék megalkotni egy olyan italt, ami különleges, ami a nőiességet és az eleganciát egyszerre testesíti meg ezért kísérletezgettem az italokkal, az ízekkel. Ez akkoriban még nem sikerült, nem voltak adottak a feltételek egy ilyen projekthez, ezért az egész a feledés homályába merült. Egy szerencsés véletlennek és egy kíváncsi hölgynek köszönhető, hogy a felfedezés szenvedélye jó néhány év múltán ismét fellobbant bennem. 2017-ban újra belevágtam a kísérletezésbe, de ekkor már felnőtt férfiként mások voltak a lehetőségeim. Rengeteg információt gyűjtöttem az internetről, élelmiszer mérnökök voltak a segítségemre, akik hozzájárultak az elképzelésem megvalósításához.

 

Gasztropolita: A Woman Spirit ránézésre is elég exkluzív és minőségi italnak tűnik, ami adott esetben különleges ajándék is lehet. Megosztanál velünk néhány kulisszatitkot, hogy hogyan készül a Királynő itala?

Irk Attila: Ha már a megjelenést említetted, a Woman Spirit csomagolása is önmagában egy külön történet. Határozott, konkrét elképzelésem volt arról is, hogy milyen üveget szeretnék, milyen mintával. A cél az volt, hogy már az üveg formája és mintája is a nőiességet hangsúlyozza. Rengeteg keresgélés és kutatás után Olaszországban, egy milánói üveggyárban találtam meg a megfelelő formát. További különlegesség, hogy az üveg mintázata a Woman Spirit esetében nem matricaként kerül felhelyezésre, ahogy a legtöbb esetben szokás, hanem szitanyomással van minden üveg megfestve. Viszont az olaszok ezt a mintázást nem vállalták, mert féltek attól, hogy az üveg formáját nem tudják megfesteni profi gépsoraikkal. Szerencsére egy budapesti kis manufaktúra ezt is megoldotta, így ebben sem kellett kompromisszumot kötnöm.

Már az üveg is nőiességet áraszt

Gasztropolita: Ezek után azt sejtem, hogy maga az ital összetétele, ízesítése sem hétköznapi. Eltaláltam?

Irk Attila: Én a kezdetektől fogva arra törekedtem, hogy a Királynő italát alkossam meg és mindent elkövettem, hogy a Woman Spirit ne egy hétköznapi ital legyen. És azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez sikerült is. Az ital pontos összetétele természetesen hétpecsétes titok, de azért néhány dolgot elárulhatok. Az ital alapját kiváló minőségű meggypárlat adja, melyet gyümölcs kivonatokkal elegyítünk. Ezek közül az egyik természetesen a meggysűrítmény, a másikat pedig nem szoktam elárulni, de nektek elmondom, hogy egy egzotikus gyümölcsről van szó és az ital lágyságáért felel. Törekszünk arra, hogy ezt az összetevőt is hazaira cserélhessük és akkor a Királynő itala száz százalékban magyar lesz. A legtitkosabb összetevőnk a Woman Spirit gyógynövény kivonat, ami egy különleges, kesernyés utóízt biztosít, illetve a gyógynövények kombinációja felel az ital fogyasztásával járó azonnali hangulat emelkedésért. Ezen kívül már csak kristály tiszta vizet adunk az italhoz, hogy az alkoholfok megfelelő legyen.

 

Gasztropolita: Jól értettem, hogy az italhoz sem színezéket, sem pedig aromákat nem használtok?

Irk Attila: Igen, és erre rendkívül büszke vagyok. A Királynő itala sem hozzáadott aromát, sem színezéket, de még hozzáadott cukrot sem tartalmaz. Pontosan ez különbözteti meg a Woman Spiritet más italoktól, hiszen a nagy márkák által forgalmazott likőrök kivétel nélkül finomszesszel, aromával és színezékkel készülnek, amibe sokszor cukor is kerül ízesítésként. Mi garantáljuk, hogy a Woman Spirit íze kizárólag a gyümölcsöknek köszönhető, az említett hozzávalókon kívül mást nem tartalmaz.

 

Irk Attila a Woman Spirit megalkotója

 

Gasztropolita: Ahhoz, hogy a Woman Spirit aromák nélkül is hozza az elvárt minőséget, nyilván fontos lehet, hogy az alapjául szolgáló meggypárlat is megfelelő minőségű legyen. Ezt is te készíted, vagy beszerzed valahonnan?

Irk Attila: Ezt jól látod, valóban fontos a párlat minősége. Nekem jelenleg nincs kapacitásom párlat gyártásra, így ezt bérgyártásban készíttetjük és ha a párlat minősége megfelelő, akkor jöhet a többi hozzávaló.

 

Gasztropolita: Ez nem okoz gondot a gyártásban? Egyáltalán hogyan választottatok partnert?

Irk Attila: A két kérdést fordított sorrendben válaszolnám meg, mert ebben a sorrendben következik az egyik válaszból a másik. A megfelelő partner kiválasztása is egy hosszú folyamat eredménye volt. Olyan főzdét kerestem, amely nem csak megfelelő minőségű meggypárlatot tud készíteni, hanem az alapanyag, a meggy termesztése is felügyelhető és mindez olyan mennyiségben, ami gyakorlatilag korlátlan mennyiségű Woman Spirit előállítását teszi lehetővé, a növekvő igényeknek megfelelően. Ezek a feltételek az Ibrányi Demeter Pálinka Manufaktúrában adottak, így már egy jó ideje velük állok kapcsolatban és az első kérdést is megválaszolva, eddig minden felmerülő problémára találtunk megoldást.

 

A minőség elsődleges követelmény

Gasztropolita: Jó néhány olyan dolgot felsoroltál, ami megdrágíthatja a Woman Spirit előállítását. Kezdve az üvegtől beszerzésétől, a minőségi alapanyagok felhasználásáig. Nem drágítja ez meg túlzottan a Királynő italát?

Irk Attila: Hát, a királynő csak megengedheti magának (nevet)! De a viccet félre téve, a Woman Spirit nagyjából azon az áron kapható, mint a befutott nemzetközi márkák italai, ugyanakkor minőségében jóval fölöttük áll. Azt gondolom, hogy aki értékeli a kiemelkedő minőséget, az hajlandó áldozni is rá és ők tartoznak a mi célcsoportunkba.

 

Gasztropolita: Aki kedvet kapott ahhoz, hogy megkóstolja a Woman Spiritet, hol tudja beszerezni?

Irk Attila: Ha valaki meg szeretné kóstolni, akkor jelenleg a legegyszerűbben a webshopunkból tudja beszerezni, de folyamatosan azon dolgozunk, hogy egy országos lefedettségű üzlethálózatban és egy benzinkút hálózatban is elérhető legyen. Amint ez megtörténik, a Gasztropolita blognak fogok szólni először. (nevet)

 

A Woman Spirit logója önmagáért beszél

Gasztropolita: Van lehetőség arra is, hogy valaki forgalmazza a Woman Spiritet? Éttermekre, élelmiszer-, vagy italboltokra gondolok.

Irk Attila: Természetesen erre is van lehetőség, a honlapunkon külön kapcsolatfelvételi lehetőséget biztosítunk a viszonteladóknak. Mindig örülünk, amikor jelentkezik valaki, aki szintén elkötelezett a minőségi italok forgalmazása iránt.

 

Gasztropolita: Végezetül szeretném megköszönni Neked, hogy a recept versenyünkön biztosítottad a női főnyereményt, így egy igazán értékes ajándékot adhattunk át a nyertesünknek. Azt is szeretném hozzátenni, hogy míg Te elsőre igent mondtál, több megkeresett szponzor is elutasított minket.

Irk Attila: Szívesen részt vettünk ebben a kezdeményezésben, mert tudom, hogy nagyon nehéz az indulás minden vállalkozás esetén. Én még csak néhány éve vagyok ebben az iparágban, de azt megtapasztaltam, hogy a szereplők nem segítik egymást. Nagyon nehéz egy új termékkel bekerülni egy nagykereskedő kínálatába, pedig az együttműködés mindenki számára hasznos lehetne. Remélem, hogy a nyertes tovább viszi a jó hírünket és elégedett lesz a Woman Spirit ízvilágával.

 

Kapcsolat: www.womanspirit.hu

 

 

A Woman Spirit és a Gasztropolita egyaránt elkötelezett a felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett! A Woman Spirit egy mesterséges anyagokat nem tartalmazó meggylikőr.

Alkoholtartalma 26%, ezért csak 18 éven felüliek fogyaszthatják!

Elérhető 0,35 literes és 0,5 literes kiszerelésben, végső fogyasztók és forgalmazók részére egyaránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr716632998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) balaton (1) Balaton (5) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) budapest (2) Budapest (15) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása