Az előző héten a HVG tartalom marketing konferenciáján jártam. Sok hasznos tudnivalóval lettem gazdagabb, meg néhány egyéb tapasztalattal is, főleg a cateringet illetően. Íme egy kis betekintés:
Néhány tipp a tapasztalatok alapján:
- Mindig figyeljetek oda, hogy épp milyen ünnep, vagy szokás közeledik. Gondolok itt a Húsvétra. Ilyenkor sokan böjtölnek, gyakran azok sem esznek húst, akik egyébként igen. Különösen, ha Nagycsütörtökre teszitek a rendezvényt.
- Tehát fontos, hogy ebben az időszakban még jobban odafigyelj a vegetáriánus ételekre. Vagy rendelj esetleg többfélét, vagy ha csak egyféle van, akkor az lehet kicsit kommerszebb. A keleti fűszereket nem mindenkinek szereti a gyomra. Igen megosztó a curry is.
- Nem muszáj mindenáron a legkülönlegesebbet választani a kínálatból, néha jobb a biztonságosabb megoldás.
- A marhahús kolbásszal nem a legjobb választás a húsos menübe sem. Pláne ha kizárólag ezt kínálod.
- Ha egyetlen fajta étellel készülsz fogásonként, akkor érdemes ezt valahogy jelezned. Nem túl barátságos megoldás, ha a svédasztal mellett kígyózik a sor, de a következő csévingben is ugyanazt találja a látogató. Jelezd nekik, hogy több sorban is érkezhetnek, és akkor nem meglepett arcok állnak a sor végén.
- Mindig értékeltesd a menüt, és hogy ők mit látnának szívesen legközelebb. Ha nem vagy biztos a választásban, legközelebb nagy segítséget jelenthet ez a menü alapjainál.
Kár, hogy az ételkínálat nem volt annyira átgondolt, mert maga a konferencia nagyon színvonalas volt és sokat emelhetett volna az esemény fényén néhány jó fogás. Majd legközelebb. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.