Konferencia és catering
Azaz számít vagy sem a catering a konferencia értékelésében?

 Az előző héten a HVG tartalom marketing konferenciáján jártam. Sok hasznos tudnivalóval lettem gazdagabb, meg néhány egyéb tapasztalattal is, főleg a cateringet illetően. Íme egy kis betekintés:

2016-03-24_12_32_37.jpg

2016-03-24_12_32_30.jpg2016-03-24_17_15_20.jpg2016-03-24_17_15_04.jpg

 

Néhány tipp a tapasztalatok alapján:

  1. Mindig figyeljetek oda, hogy épp milyen ünnep, vagy szokás közeledik. Gondolok itt a Húsvétra. Ilyenkor sokan böjtölnek, gyakran azok sem esznek húst, akik egyébként igen. Különösen, ha Nagycsütörtökre teszitek a rendezvényt.
  2. Tehát fontos, hogy ebben az időszakban még jobban odafigyelj a vegetáriánus ételekre. Vagy rendelj esetleg többfélét, vagy ha csak egyféle van, akkor az lehet kicsit kommerszebb. A keleti fűszereket nem mindenkinek szereti a gyomra. Igen megosztó a curry is.
  3. Nem muszáj mindenáron a legkülönlegesebbet választani a kínálatból, néha jobb a biztonságosabb megoldás.
  4. A marhahús kolbásszal nem a legjobb választás a húsos menübe sem. Pláne ha kizárólag ezt kínálod.
  5. Ha egyetlen fajta étellel készülsz fogásonként, akkor érdemes ezt valahogy jelezned. Nem túl barátságos megoldás, ha a svédasztal mellett kígyózik a sor, de a következő csévingben is ugyanazt találja a látogató. Jelezd nekik, hogy több sorban is érkezhetnek, és akkor nem meglepett arcok állnak a sor végén.
  6. Mindig értékeltesd a menüt, és hogy ők mit látnának szívesen legközelebb. Ha nem vagy biztos a választásban, legközelebb nagy segítséget jelenthet ez a menü alapjainál.

 

Kár, hogy az ételkínálat nem volt annyira átgondolt, mert maga a konferencia nagyon színvonalas volt és sokat emelhetett volna az esemény fényén néhány jó fogás. Majd legközelebb. :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr108575960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása