Mautner Zsófi: #gasztrocsajok – Nem csak csajoknak!

Április közepén megjelent Mautner Zsófi legújabb kiadványa, a #gasztrocsajok. Ahogy a Chili és Vanilia blog szerzőjétől megszokhattuk, ismét izgalmas, friss és szellemes alkotást tarthatunk a kezünkben, ezúttal a gasztronómiában dolgozó nőkről. 

boritogasztrocsajokkicsi.jpg

A #gasztrocsajokat Zsófi bookazine-ként aposztrofálja, vagyis a magazin és a könyv között van félúton. Új területekre evez, mert most nem a receptek, hanem a csajok vannak a főszerepben. 100 nőt mutat be nekünk a gasztronómia szerteágazó világából, a séfen keresztül a főzőműsor-szerkesztőn át a gasztrobloggerekig.

Mielőtt elolvastuk, valahogy nem is gondoltunk bele, hogy mennyire kiterjedt és sokszínű ez az iparág. Olvashatunk egy interjút rögtön az elején Palágyi Eszterrel, a Costes séfjével. Nem is csak interjú, hanem riport egy valódi szombat estéről a Michelin-csillagos étteremből. A sorokon keresztül bepillantást nyerünk a kulisszák mögé.

Ahogy az alcím – Kulináris kalandok Amszterdamtól Varsóig – ígéri, külföldi és külföldön élő magyar gasztrocsajokkal is megismertet minket, megismerhetjük a történetüket, a céljaikat és álmaikat. Inspiráció is bőven meríthető a történetekből ahhoz, hogy mi is merjük a saját utunkat járni és a nehézségekre megoldandó feladatként, ne akadályként tekintsünk. Persze az izgalmas receptek sem maradhatnak el.

Kitér az egészséges táplálkozás úttörőire is, könyvajánlóval. Három kérdésen keresztül bemutatkoznak a médiában dolgozó gasztrocsajok és egy remek ötlet: bemutatja nekünk a sikeres séfek mögött álló nőket is. Valóban olyan szegletei a kulináris világnak, amikre elsőre nem gondol az ember.

Egyszóval egy szuper, friss tavaszi/nyári olvasmány, amit nem végeztek ki egy nap alatt, ez biztos! Az újságárusoknál 1490 Ft, de a Bookline-on is rendelhető 1267 forintért. Három hónapig lesz elérhető a standokon. Olvassátok el Zsófi ajánlóját is a bookazine-hoz! Mi nagyon szeretjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr858682216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása