Május 8. a fagyi világnapja! A fagylaltkészítés házilag nem a legegyszerűbb dolgok közé tartozik, ha igazi, krémes, főzött nyalánkságot szeretnénk kapni a végén. A granita viszont egy igazán egyszerű, gyors változat. Valójában összetört, fagyasztott gyümölcsöt vagy szirupot takar, de ezt most egy kicsit felturbóztuk.
Hozzávalók:
Fél kg eper
Fél kg rebarbara
250 g porcukor
Friss bazsalikom
Alapos mosás után az epret szabadítsd meg a zöld részektől, vágd kis gerezdekre. A rebarbarát is tisztítsd meg. Ehhez egy krumplipucolót érdemes használnod. Figyelj, hogy a fás részeket ne használd. A megtisztított szárakat vágd kb. 1 cm-es darabokra. Tedd az eperrel és a cukorral együtt egy serpenyőbe és főzd össze, amíg sűrű, szirupos nem lesz. Tedd hozzá az apróra vágott friss bazsalikomot. Ha úgy érzed nem elég édes, adj hozzá még cukrot. Ne feledd, hidegen kevésbé édesnek fogod érezni. Ezután tedd egy nagyobb tálba, amit a mélyhűtőbe tudsz tenni és fagyaszd le.
Fogyasztás előtt kb. 20 perccel vedd ki. Mikor tálalod, egy villával törd össze, kapargasd a fagyott gyümölcsöket. Egy pohárba halmozva, a tetejére egy kis tejszínt öntve látványos desszertet tálalhatsz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.