Mikor először szerettem volna házi majonézt készíteni, valami olyan távoli dolognak tűnt, hogy komolyan rá kellett készülnöm. Ma már pikk-pakk dobom össze például a házi hamburgerhez, vagy a majonézes krumplisalátához.
Hozzávalók kb. 3 dl-hez:
Két bő evőkanál mustár
3 tojás sárgája
3 dl napraforgóolaj
Egy nagy csipet só
Pár csepp citromlé (elhagyható)
A mustárt, a tojássárgákat és a sót dolgozd össze botmixerrel. Itt fontos lépés, hogy a sót is ilyenkor add hozzá, mert ez segít a megfelelő állag elérésében. Ezután nagyon lassan add hozzá az olajat, miközben kevered a mixerrel. Légy türelmes, ez pár percig eltart majd. Ha túl sűrű, vízzel lazíthatsz az állagán. Add hozzá a citromlét és dolgozd össze. Ha nem elég ízes, adj hozzá még mustárt vagy sót, de vigyázz, mert a mustár is lazítani fog rajta. Ezután nincs más dolgod, mint jóízűen megenni a szendvicsedben vagy a salátádba keverni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.