Készíts házi majonézt! – Tippek, trükkök

Mikor először szerettem volna házi majonézt készíteni, valami olyan távoli dolognak tűnt, hogy komolyan rá kellett készülnöm. Ma már pikk-pakk dobom össze például a házi hamburgerhez, vagy a majonézes krumplisalátához.

Hozzávalók kb. 3 dl-hez:

Két bő evőkanál mustár

3 tojás sárgája

3 dl napraforgóolaj

Egy nagy csipet só

Pár csepp citromlé (elhagyható)

A mustárt, a tojássárgákat és a sót dolgozd össze botmixerrel. Itt fontos lépés, hogy a sót is ilyenkor add hozzá, mert ez segít a megfelelő állag elérésében. Ezután nagyon lassan add hozzá az olajat, miközben kevered a mixerrel. Légy türelmes, ez pár percig eltart majd. Ha túl sűrű, vízzel lazíthatsz az állagán. Add hozzá a citromlét és dolgozd össze. Ha nem elég ízes, adj hozzá még mustárt vagy sót, de vigyázz, mert a mustár is lazítani fog rajta. Ezután nincs más dolgod, mint jóízűen megenni a szendvicsedben vagy a salátádba keverni.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr258682320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) balaton (1) Balaton (5) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) budapest (2) Budapest (15) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása