Körülnéztünk a Sirha Budapesten

A Sirha Budapest 2016 kiállítás legnagyobb élménye és mérföldköve valószínűleg minden magyar számára az, hogy idén a Bocuse d’Or európai döntőjét Széll Tamás és csapata nyerte. Nade a kérdés, hogy e csodálatos eredmény mellett milyen volt a Sirha Budapest kiállítás?

A GasztroBroker jóvoltából mi is kilátogathattunk, és bár főleg a vendéglátás területein dolgozó szakmabelieknek szólt, véleményünk szerint egy hobbiszakács is bőven találhatott látnivalót a Hungexpón.

Kezdjük a szervezéssel. Mivel ezen a három napon Európa (és talán a világ) vendéglátós színe-javát látta vendégül Budapest, nagyon fontos volt, hogy milyen benyomásokkal távoznak tőlünk a résztvevők. Az egyetlen negatív élményünk a beléptetésnél volt, mégpedig a hatalmas tömegre szánt kettő darab biztonsági kapu, amin egyenként kellett áthaladni. Megjegyeznénk, hogy valószínűleg pont a legrosszabbkor érkeztünk (nyitáskor), mert később szinte észrevétlenül lehetett átsétálni rajta. Mindenesetre mi 40 percig zsúfolódtunk a tömegben, sok negatív megjegyzést hallgatva a velünk várakozóktól. Volt, aki kihasználta a kényszerpihenőt és üzleti „tárgyalásokat” folytatott a vele kényszerből sorban álló ismeretlennel. (Nagyon élelmes! :) )

Ezelőtt a kinti kapuknál viszont nagyon szimpatikus volt, hogy a jegyeket a helyszínen is ki lehetett nyomtatni.

Miután végre bejutottunk, egy nagyon színvonalas rendezvény helyszínére csöppentünk. A sorok között kényelmesen sétálhattunk, nem éreztük, hogy tömegben vagyunk, pedig rengeteg látogató volt. A kiállítók szinte egytől egyik nagyon igényes standdal jelentek meg, a kiállított termékekről nem is beszélve.


Isteni termékeket kóstolhattunk például, amiket a helyszínen meg is vásárolhattunk volna, bár az 500 Ft/10 dkg árú kolbászt egy picit borsosnak találtuk. Mindenesetre rengeteg új, számunkra még ismeretlen termelőt ismerhettünk meg, akiknek a szórólapját gondosan eltettük későbbre, mert mindenképpen fogunk tőlük vásárolni. Nem csak ételek, hanem természetesen italok is voltak bőven. A mi szenvedélyünk, a kávé mesterei is bőven képviseltették magukat a kiállításon. Nagyon kedvesen álltak rendelkezésünkre a baristák, megosztották velünk termékeik jellemzőit. Az ő számukra is rendeztek versenyt egyébként, amit idén az Espresso Embassy csapat tagja, Deák Joci nyert a Casino Mocca támogatásával. 

espresso_embassy.jpgfotó: Espresso Embassy Facebook


Egy kiállítás nem maradhat előadások nélkül, ezekből itt sem volt hiány. A cukrászverseny helyszínén például izgalmas előadást hallgattunk a csokoládé készítéséről és használatáról. Nagyon szerettük az előadókat, mert szinte mindenhol közvetlen, közérthető formában adták át nekünk tudásukat.

_d719228.png
A Sirha, mivel a szakmának szól, bővelkedett nagykonyhai gépek kiállítóival is. Csak ámultunk a hatalmas üstök, az csodaszép grillek láttán. Nagyon élveztük, hogy közelről tanulmányozhatjuk őket. Voltak standok, ahol a lelkesedésünket látva pontenciális vásárlónak néztek minket és addig nem engedtek el, amíg legalább a hírlevelükre nem iratkozunk fel. Megtettük, bár még várat magára egy kicsit, amíg rendelünk is a kínálatukból.
Itt mutatkozott be a GasztroBroker is először. Kozma László az online platform ügyvezetője elégedett volt, mert nagyon sok szakmabelihez jutott el az oldal híre és sokszáz embernek magyarázták el három napon keresztül, hogy miről is szól, hogyan működik.

_d719230.png
A hab a tortán a Bocuse d’Or volt természetesen. Fantasztikus előrelépés Széll Tamás és csapatának győzelme a magyar gasztronómia számára. Ez a győzelem végre eloszlatja a gulyásleves és túróscsusza berögződést a külföldi fejekből is és ismét felkerülhetünk a modern európai konyha térképére.


Ez a siker remélhetőleg arra motiválja majd a hazai éttermek többségét is, hogy kicsit többet foglalkozzanak azzal, hogy konyhatechnológiában és alapanyagokban is haladjanak a korral. Talán lesz hamarosan két Michelin-csillagos éttermünk is, és elterjed az a szemlélet, hogy a minőség nem mehet a mennyiség rovására. Szervezés szempontjából szerintünk a maximumot hozták. Imádtuk Mautner Zsófi és Jókuti András műsorvezetését. Nem volt száraz, nem volt feszengős. A többnyelvűséget is csodásan oldották meg, egy percig nem éreztük, hogy unnánk a műsort. A szuper közönségre pedig nagyon büszkék vagyunk. Szinte az összes külföldi úgy nyilatkozott, hogy fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolók, felrobbant a nézőtér. Aki nem tudott jelen lenni, online követhette a műsort. Ez is szuperül működött, nem akadozott, így sokan otthon is átélhették a kinti hangulatot.


Dióhéjban tehát nagyon büszkék vagyunk, hogy Budapest, a Hungexpo és a szervezők ilyen színvonalas kiállítást és versenyt szerveztek. Reméljük, hogy sok ilyenben lehet még részünk a jövőben! 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr288730264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) balaton (1) Balaton (5) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása