Fekete jégkrémmel a színes ételek támadása ellen

Miközben az egész világ azon dolgozik, hogy minél színesebbé, szivárványosabbá varázsolja az ételeket, a new yorki Morgenstern's Finest Ice Cream fagylaltműhely tulajdonosa pontosan az ellenkező irányba indult.

Mintegy ellenpólusként a színes bagelek, sajtok, kávék őrületében, Nick Morgenstern megálmodta a fekete fagylaltot. Igazi, koromfekete fagylaltot.

A fekete fagyi gazdag, kókusz ízű és semmilyen mesterséges színezőanyagot nem használnak hozzá, sem pedig az élelmiszeriparban megszokott fekete színezőanyagokat, mint a tintahal tinta vagy a szezámmag. Morgenstern titkos hozzávalója a kókusz hamu!

blackice.jpg

De mi is az a kókuszhamu? Egyszerűen a kókuszhéj elszenesedett maradványai. Az aktív szénnek állítólagos jó hatásai is vannak az egészségre, de Morgenstern nem ezért használja. Ahogy elmondta, egyszerűen vonzódik a mély, fekete színéhez és feltűnő vizuális élményt ad a fagylaltjának.

A recept kókuszpehelyből, kókusztejből és tejszínből valamint a kókuszhamuból áll össze. A fekete kókuszfagyi ideiglenesen a vendégek száját is beszínezi, így nem kimondottan első randis desszertnek ajánlják.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr848789288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása