Miközben az egész világ azon dolgozik, hogy minél színesebbé, szivárványosabbá varázsolja az ételeket, a new yorki Morgenstern's Finest Ice Cream fagylaltműhely tulajdonosa pontosan az ellenkező irányba indult.
Mintegy ellenpólusként a színes bagelek, sajtok, kávék őrületében, Nick Morgenstern megálmodta a fekete fagylaltot. Igazi, koromfekete fagylaltot.
A fekete fagyi gazdag, kókusz ízű és semmilyen mesterséges színezőanyagot nem használnak hozzá, sem pedig az élelmiszeriparban megszokott fekete színezőanyagokat, mint a tintahal tinta vagy a szezámmag. Morgenstern titkos hozzávalója a kókusz hamu!
De mi is az a kókuszhamu? Egyszerűen a kókuszhéj elszenesedett maradványai. Az aktív szénnek állítólagos jó hatásai is vannak az egészségre, de Morgenstern nem ezért használja. Ahogy elmondta, egyszerűen vonzódik a mély, fekete színéhez és feltűnő vizuális élményt ad a fagylaltjának.
A recept kókuszpehelyből, kókusztejből és tejszínből valamint a kókuszhamuból áll össze. A fekete kókuszfagyi ideiglenesen a vendégek száját is beszínezi, így nem kimondottan első randis desszertnek ajánlják.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.