A három kedvenc receptünk piknikhez + tippek

A piknikezés alatt fontos, hogy könnyen és kényelmesen fogyasztható ételekkel készülj. Ehhez gyűjtöttük össze most három kedvencünket neked, plusz adunk pár okos tippet is.

 

Gyors zöld egytálétel rizzsel

cheesy-chicken-bacon-broccoli-and-rice-14.jpg

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 10 dkg koktélrák
  • 1 rózsa brokkoli
  • Egy maroknyi karikákra vágott póréhagyma
  • 4 evőkanál avokádókrém (1 avokádó, 1 lime, só, bors)
  • Koriander-lime vinegrette (1 csokor koriander, 1 lime reszelt héja)
  • 10 dkg főtt rizs
  • Olívaolaj
  • Egy kis csokor koriander

Az avokádókrémhez törj össze egy villával vagy robotgéppel egy egész avokádót, facsard bele a lime levét. Egy csipet só és bors esetleg chilipaprika és már kész is. A vinegrette-hez: Fél dl olívaolajba tegyél egy kisebb csokor apróravágott koriandert. Egy mokkáskanál só vagy egy ugyanennyi borssal ízesítsd. Reszeld bele egy lime héját. Rázd össze és hagyd állni egy pár órát.

Serpenyőben melegíts fel egy evőkanál olajat. Pirítsd rákot körülbelül 3 perc alatt szép pirosra. Majd a póréhagyma karikákat és a brokkolit négyfelé vágva add hozzá. Egy percig forgasd össze. Tegyél négy evőkanál avokádókrémet és egy evőkanál koriander-lime vinegrette-t a serpenyőbe. Add hozzá a főtt rizst, egy adaghoz körülbelül 10 dkg-t. Még egyszer forgasd össze alaposan a hozzávalókat és már tálalhatod is. Díszítheted rukkolával vagy koriander levelekkel.

TIPP:

Caprese saláta nyárson

A jól ismert olasz salátát könnyen fogyaszthatóvá teheted, ha nyársra húzod az összetevőket. A mini mozzarella golyókat, a koktélparadicsomot és a bazsalikom leveleket szépen, egymás után húzd fel a nyársra. Ezután egy kevés olíva olajjal öntözd meg. Mehet rá a só és a bors, ízlés szerint.

Ezután befőttes üvegbe téve, vagy uzsonnás dobozban viheted magaddal és a szabadban kényelmesen fogyaszthatod el.

Ezt gyümölcsökkel is ugyanúgy kipróbálhatod.

Gyömbérben és lime-ban pácolt sárgadinnye

2217201_hospi1899.jpg

Hozzávalók:

  • 1 (kb. 1,5 kg.) sárgadinnye
  • 1 (kb. 5 cm-es) darab friss gyömbér, meghámozva
  • Gézkendő vagy kávé filter
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál reszelt lime héj
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1/4 teáskanál só

Magozd ki és hámozd meg a sárgadinnyét, majd vágd kb. 3x3 centiméteres darabokra. Nagy lyukú reszelőn reszeld le a gyömbért, ami kb. egy evőkanál lesz. A reszelt gyömbér levét nyomkodd ki egy kávé filter, vagy gézkendő segítségével egy nagy tálba, a belekerülő szilárd darabokat válogasd ki.

Add hozzá a sárgadinnye darabokat, a cukrot és a maradék hozzávalókat. Keverd össze, majd tedd befőttes üvegekbe. Az összes lé is kerüljön a dinnye mellé az üvegbe. Csavard rá a tetejét és hagyd állni hűtőben 3-8 órát.

Ezután az üvegben el tudod vinni a piknikre, ahol villával vagy akár kis pálcikákkal is falatozhatsz belőle.

TIPP:

Ha szendvicset vinnél, készíts inkább tortillát. A kis csomagokat sokkal könnyebb megfogni. A tortillát kend meg például krémsajttal, tegyél bele salátát, sonkát és sajtot. Csavard fel és már kész is a szendvicsed.

Fűszeres hummusz, zöldségekkel

spicedhummus_660x660.jpg

Hozzávalók:

  • 1 tk olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma, felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 tk római kömény
  • 1/2 teáskanál koriander
  • 1/4 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 konzerv csicseriborsó (kb. 500 g)
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 1/2 teáskanál citromlé
  • színes zöldségek (sárgarépa, paprika, uborka és spárga), vágjuk vékony csíkokra

 

Közepes lángon melegíts fel egy serpenyőt, majd az olajon párold meg a hagymát, amíg üveges nem lesz. Ez körülbelül 3-5 perc. Add hozzá a fokhagymát, a sót és a többi fűszert. Pírítsd tovább, amíg a fűszerek illatozni nem kezdenek. Keverd hozzá a paradicsompürét és a csicseriborsót. Főzd további két percig.

Ha kész vagy, botmixerrel pürésítsd a keveréket és add hozzá a joghurtot és a citromlevet is. Készen is vagy!

A piknikre készülj mellé színes zöldségekkel, amiket mártogathatsz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr928870056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása