Ide mindenkit el fogsz vinni: Villa Szent Jakab + Zománc Bisztrócska

Adunk egy tippet neked, hogy már most le tudd foglalni jövőre a helyedet egy jó kis balatoni nyaralásra – mi legalább is mindenképp így fogunk tenni. Eleve erre az évre is már tavaly ősszel lefoglaltuk a barátainkkal a szállást és az éttermi helyeket. Nagyon jól tettük, mert mindkettőben már nagyon korán beteltek a helyek egészen augusztus végéig. Nehéz röviden összefoglalni az élményeket, de megpróbáljuk.

Villa Szent Jakab

Ez az újépítésű, de a helyi építészetet maximálisan figyelembe vevő, a helyhez tökéletesen alkalmazkodó hat szobás kis panzió mindent tud, amit az aktív pihenéshez tudnia kell: praktikus, szép és ízléses kialakítás, szuper terasz nagy napernyőkkel, csodás tájak. A reggeli meg egyenesen csodálatos!

Nem is gondolnád, de egy párszáz fős kis falu, Vászoly olyan sokat tud, hogy egy sereg gyerek, de még a felnőttek is jól érzik magukat. Már egy séta is fél napos program lehet, annyira szép itt minden. Főként persze a kis tó és környéke a vonzó, de körbe lehet túrázni az egész környéket.

Egyetlen hiányossága van a Villa Szent Jakabnak – jelenleg nincs egy nagy közösségi tér, ahova rossz időben is be tudnak húzódni a társaságok. A tulajdonos-vendéglátó, Gyuri már régóta tervezi egy további építmény felhúzását, de egyelőre még nem aktuális ennek a megvalósulása.

Zománc Bisztrócska

De ha már Gyurinál járunk, említsük is meg az általa vezetett éttermet is, a Zománc Bisztrócskát! Az új szupertipp nem véletlenül terjed a gasztromániások körében, mert ez egy olyan hely, amilyenről már évek óta beszélnek a nagy nevek: egyszerű, őszinte és magyaros.

Itt tehát nem ételkölteményeket kapunk, hanem teljesen egyszerű magyaros ételeket némi csavarral, zseniálisan jól elkészítve. Erről Tóth Attila séf gondoskodik, aki a Kispiac Bisztrótól a Libertéig vitte a szakértelmét, majd egy kicsit letelepedett Vászolyon a Bisztrócska kedvéért. És milyen jól tette!

Bevallom, én ételköltemény-párti vagyok, de könnyen belátható, hogy ha egy nagy társasággal vagy (18-an voltunk, köztük sok gyerek), nem igazán van helye a kísérletezgetésnek. Ilyenkor a megszokott ételekre van szükség. Szóval mivel én az újításokat szeretem, nagyon meglepett, hogy egy egyszerű rántott hús mennyire jó tud lenni. A mi esetünkben a felnőttek karajosat ettek és odavoltak a kisütött csontért is, a gyerekek pedig csirkéset kaptak. Amit aztán a felnőttek lopkodtak el tőlük, mert a füstöléstől fantasztikus íze lett a tökéletes formátum mellett.

De itt nem állhatunk, meg mert nagyon sokfélét ettünk három nap alatt. Volt itt sajtkrém a vászolyi sajtmanufaktúrából, többféle pástétom, májgombóc leves, egres leves, rizses hús és magas színvonalú tortaszeletek (kávés, citromos, levendulás).

Ha tehát tényleg jót akartok, foglaljatok helyet mindkét helyre, lehetőleg időben. Csakúgy sajnos nem igazán lehet oda beesni, de ősszel már biztosan könnyebb elcsípni pár helyet.

Értékelés

Összesítve: 9/10

  • Ételek és italok:  10/10
  • A helyszín adottságai: 9/10
  • Kiszolgálás: 10/10
  • Árszínvonal: 8/10
  • Kiknek ajánljuk: családoknak, nagy baráti társaságoknak gyerekekkel együtt
  • Milyen rendezvényre alkalmas: családi ünnepekre, nagy nyaralásokra

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr598900666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása