Öltözködj profin!
Tippek rendezvényszervezőknek

Evidensnek tűnik, de nem az: a megfelelő öltözködés nagyon fontos része a professzionális eseményeknek, ezért nem szabad félvállról venni. Azonban a rendezvényszervezők esetében nem elég a megfelelő elegancia, mert nagyon speciális szempontokat is figyelembe kell venni a felkészülés során.

A legtöbb rendezvénynél nem mindig tudhatod pontosan, hogy mi vár rád: meleg lesz vagy hideg? Sár vagy homok? Esetleg még krízist is kell kezelni, szerelni kell valamit? A rendezvényszervező ruházatának viszont minden körülmények között jól kell mutatnia és funkcionálnia.

Mindenképp legyen sok zsebed

Zsebből sosincs elég, de annyi mindenképp kell, amennyibe be tudod pakolni a kulcsokat, a telefonodat, töltőket, tollakat, biztosítőtűt, kétoldalú ragasztót – a lista a végtelenségig folytatható. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy csak nadrágról lehet szó, de az biztos, hogy ha szoknyát veszel fel, abból is zsebeset válassz.

Öltözz rétegesen

Az év nagy részében állandóan változik az időjárás, amibe még meleg időben is belekavarhat a légkondicionáló. Ezért érdemes legalább egy trikót, fölötte blúzt vagy inget és egy blézert vagy zakót felvenni és hidegebb időben a nők vastagabb harisnyával is próbálkozhatnak. A sál is jó választás, bármelyik évszakban hordható és hideg időben is bevethető úgy, hogy elegáns maradhatsz.

Hordj sötétebb árnyalatokat

Nem kell feltétlenül feketébe öltöznöd, de kerüld a világos ruhadarabokat. Egyrészt nem te vagy a főszereplő, másrészt bármikor szükség lehet arra, hogy mondjuk fel kelljen lopakodnod egy színpadra megjavítani valamit még az előadás közöben, ráadásul nem praktikus, mert bármikor összekoszolódhat. Azért is jó megoldás, mert így a szervezőcsapat többi tagjával is egységesebb megjelenést tudtok nyújtani.

Ne hordj kényelmetlen cipőt

A rendezvény folyamán nagyon sokat kell rohangálnod kint és bent, és ha nem szeretnéd, hogy egy rémálommá váljon, jobb, ha lemondasz a magassarkúról vagy a túl éles orrú cipőkről. Keress olyan alternatívát, ami elegáns, de kényelmes is.

Szerezz be egy-két jó táskát

Mivel nagyon sok eszközt kell magadnál tartanod, érdemes beruháznod egy jó hátizsákra. Ez azért fontos, mert kényelmesebb, nem fáraszt le annyira és belefér minden. Később mondjuk egy esti programhoz jó lehet egy átvetős válltáska is.

Összességében elmondható, hogy nagyon praktikus business casual öltözködés javasolt. Természetesen a nagyon elegáns rendezvények esetében alkalmazkodni kell a vendégektől elvárt etiketthez, de nem kell túlzásba esni. Maradj mindig visszafogottan elegáns, a ruháid szabása ne legyen elavult és minden darab legyen jó anyagból. Ha ezeket figyelembe veszed, nem tévedhetsz nagyot.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr148905840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása