Heti gasztroajánló

1_1.jpg

Lassan újra kezd bekúszni az esősebb időszak, ezért az utolsó pár hétben aki csak teheti, menjen a Balatonra. Heti ajánlónkban is leginkább ilyen programokat gyűjtöttünk össze.

Itt van például a Zamárdi Gasztro és Utca Fesztivál, aminek olyan változatos programja van, hogy ember legyen a talpán, aki rögtön ki tud igazodni rajta. Július 28-tól 31-éig minden nap várják a közönséget utcazenészekkel, koncertekkel, street food autókkal, jó sörökkel és borokkal, de még sportprogramokkal is. Az eseménysorozat ráadásul teljesen ingyenes. 

Hozzánk hasonló gasztoőrülteknek azért álljanak itt a legkérdekesebb részletek:

A balatoni gasztronómia helyzete: hanyatlás, fellendülés, felvirágzás - Kerekasztal beszélgetés a Balatoni Gasztrotérkép megalkotójával és a balatoni gasztronómia kiemelkedő személyiségeivel

- Hogyan készül a pulled pork, avagy a színhústól a szendvicsig - bemutató workshop a Zabáljcsak! csapatával

- Hogyan készül a tökéletes hamburger húspogácsa? - bemutató workshop a Burger House csapatával

- Nincs street food szósz nélkül, avagy a titkos X összetevő a Che Che Bistrocafé és a Kanálgép prezentálásában

Ide el lehet vinni az egész családot, az biztos!

A siófoki Borpart és Fröccsfeszt is jó lehet. Valószínűleg nem annyira hangulatos, mintha Balatonfüreden rendezték volna meg, és az itt hallható zenéről inkább ne ejtsünk szót, de egy borteszt-túrához biztosan megfelelő. 

És ha már Balaton, érdemes lehet a kifejezetten Fonyódhoz köthető petyek, egy háromfajta halból készült halászlét megkóstolni a Hal és Petyek Napokon.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr518919880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) balaton (1) Balaton (5) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása