Híresek és szépek
Így hívd meg és kezeld a hírességeket

Azt hihetnéd, hogy a celebritások meghívása a rendezvényedre egyszerű dolog, mert csak pénz kérdése. Valójában azonban a hírességeknek nagyon sok szempontot kell figyelembe venniük a meghívásokkal kapcsolatban. Ráadásul elég, ha nem vagy elég kedves és máris elvesztettél egy kulcsfigurát.

A rendezvények fő vonzereje a téma, a helyszín, a szolgáltatások, és az, hogy kik lesznek még a vendégek. Ha közöttük híres emberre is lehet számítani, az érdeklődés megsokszorozódik. Ezért sokan szeretik a celebritásokkal való együttműködést alkalmazni a résztvevők számának és az esemény presztízsének a maximalizálására.

Fontosak a kapcsolatok

Ha úgy döntöttél, hogy szeretnél meghívni egy celebritást és már ki is választottad, ki lehetne az, elsőként mozdítsd meg a network-ödet: nézd meg, hogy nincs-e közös ismerősötök a Facebookon. Ha igen, és elég jó a viszony, rögtön kérdezd is meg, hogy milyen szintű az ismeretség és tudna-e segíteni abban, hogy összeköt titeket. A hírességek – ahogyan mindenki más – szívesebben veszik az olyan emberektől a kapcsolatfelvételt, akit személyes ismerőseik ajánlanak.

Egyszerre több celebbel vedd fel a kapcsolatot, hogy ne veszíts értékes időt és biztosan legyen legalább egy, akivel együtt tudsz dolgozni.

Végezd el a házi feladatot

Mielőtt felveszed a kapcsolatot egy hírességgel, tudj meg róla többet: honnan jön, hol és hogyan nevelkedett, mivel foglalkozott korábban és mostanában, milyen ügyek érdeklik – ez már csak azért is fontos, mert így megtudhatod, hogy egyáltalán illene-e a rendezvényedhez. Másrészt nagyon jó pontokat szerezhetsz azzal, ha tisztában vagy azzal, pontosan kivel is beszélsz.

Mindig mérlegeld, hogy akit kiválasztottál, valóban megfelelő-e a rendezvényedhez. Egy jótékonysági eseményhez például nem érdemes egy felszínes bikinimodellt vagy aranyfogú rappert meghívnod, még akkor is, ha nagyon ismertek. Nem lenne meg a kapcsolat az üzenet és közöttük, valószínűleg a vendégek sem szimpatizálnának velük és ők maguk sem annyira szívesen aktivizálnák magukat. Mert az azért fontos lenne, hogy úgy tűnjön, jól érzik magukat és érdekli őket, ami körülöttük történik.

A pénzen kívül is adj valamit cserébe

Jó, ha fel tudsz kínálni a celebritás számára valamit, amit ő is a saját előnyére fordíthat. Így például kialakíthatsz egy sarkot a könyvei számára vagy szervezhetsz egy író-olvasó találkozót, fénykép hátfalat, stb. Az is jó ajánlat, ha be tudod mutatni, hogy milyen nagy és professzionális publicitást tudsz generálni sajtóközleménnyel, jó fotóssal, az esemény hirdetésével.

Ami pedig a díjazást illeti: azért is érdemes több hírességgel tárgyalni, mert teljesen különböző árakat szabnak meg. A teljesen elszállt, irrealisztikus díjaktól az egészen vállalható, sőt ingyenes lehetőségekig sokfélével lehet találkozni. A végleges költség kalkulációjánál vedd figyelembe azt is, hogy a helyszínen még milyen szolgáltatásokat kell biztosítanod a hires vendéged számára.

Mindeközben legyél nagyon pontos és világos: mondd el egészen egyértelműen, hogy a díjért cserébe milyen elvárásaid vannak, minek hogyan kellene történnie. Érdemes a forgatókönyvet ismertetned a hírességgel és menedzserével, hogy ne legyenek kérdéses pontok.

Játszani is engedd

Amennyire csak lehetséges, alakítsd úgy, hogy ő legyen az esemény sztárja. Hirdesd őt, emeld ki, ahol csak lehet. Mindeközben viszont érdemes arra is figyelned, hogy ne a celebritás legyen az egyetlen ok, amiért a vendégek eljönnek – a marketing során ki kell egyensúlyozni az üzeneteket.

Az is nagyon fontos, hogy nagyon jó élményt nyújts a kiemelt vendéged számára: érezze úgy, hogy egy különleges, fontos dolog része, és hogy odafigyelnek rá és tisztelik. Igyekezz kerülni minden csúszást, bizonytalanságot és váratlan fordulatot, mert a celebritások nagyon elfoglaltak, nekik nem fér bele plusz két óra.

Mutasd ki a háládat már az egyeztetések és az esemény során is, küldj neki ajándékot, utólag egy köszönö levelet. Igyekezz maradandó élményt adni, hogy hosszú távú partneri kapcsolatot építhess ki vele.

Nem egyszerű, ugye? :) Hidd el, ha tudatosan és átgondoltan kezeled a helyzeteket és a megfelelő attitűdöt veszed fel, szeretni fognak a hírességek és a menedzsereik is, és a jövőben sokkal kevesebb energiádba fog kerülni a meghívásuk.




A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr938932352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) balaton (1) Balaton (5) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) budapest (2) Budapest (15) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása