Programajánló: Halimádók hétvégéje következik

Mi magyarok köztudott, hogy nem eszünk túl sok halat, a karácsonyi időszakra koncentrálódik a halfogyasztásunk nagy része. Persze vannak háztartások, amik kivételek, de nagy átlagban ez így van. Ennek egyik lehetséges oka az, hogy nem tudjuk, milyen csodás ételeket lehet készíteni halakból. 

1_1.jpg

Hogy jobban megismerjétek a halakat és a belőlük készíthető ételeket, most két fesztivált is ajánlunk a figyelmetekbe. 

"Ponyt így jó!" Ponyfesztivál 

Augusztus 25. és 27 között Vonyarcvashegyen rendezik meg a Ponytfesztivált, ahol a halból készült ételek mellett koncertek és kézműves vásár is várja a vendégeket. Ha még az utolsó nyári napsugarakat a Balaton körül kapjátok el a hétvégén, mindenképpen érdemes kilátogatni. 

További információkat a programokról a fesztivál honlapján találhattok. 

fish-food-dish1.jpg

 

Mahal - 42. Országos Halfőző Verseny augusztus 27-én

A Tihanyi révnél imét megrendezik, immár 42. alkalommal a Halfőző versenyt. A szervezők célja a hal népszerűsítése.

5 kategóriában indulnak majd a versenyzők:

  1. Dunai jellegű halászlé 
  2. Tisza-Körösi jellegű halászlé 
  3. Afrikai harcsa különlegességek
  4. Egyéb halétel / kivéve: afrikai harcsa és vegyes haltál
  5. Vegyes haltál

A látogatók kóstolójegy megváltásával ízlelhetik meg a kipróbált receptek alapján elkészült ételeket. A kategóriák alapján mindenki találhat kedvére valót, aki szereti a halat. A belépés ingyenes. 

További információkat találtok a fesztivál honlapján

Irány halazni a Balatonhoz! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr4811652160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása