Beat az ízek ritmusa
Minden egy helyen

  Székesfehérvárra is kezd begyűrűzni a Fine Dining kultusz. A Beat étterem eklektikus étlapja többféle ízvilágra is koncentrál: a magyaros ételektől kezdve a vegetáriánus fogásokon át az ázsiai finomságokig terjed a kínálat.

01_1.jpg

  Nagyon figyelnek az alapanyagokra, csak helyi, nyomon követhető kistermelőkkel működnek együtt. Annyira szoros a kapcsolat, hogy a kolbászokat egyenesen a Móor házaspár ízvilágának megfelelően töltik. Az a céljuk, hogy a régi magyaros ízeket egy kicsit emelkedettebb szinten prezentálják: nincs könnyű dolguk, mert a helyiek ízlés világa inkább a tradicionálisabb irányba hajlik, de a felvevő piac ezért megvan.

 02_1.jpg

Első fogásként egy teljesen háztáji magyaros ízelítőt kaptam szarvasszalámival, kis adag creme fraiche-es, köményes fehér körözöttel, kolbásszal. A csavar benne az, hogy a tejfölt a creme fraiche és a belga vaj helyettesíti. Házi kenyeret majszolhattam hozzá, mely még mindig kuriózumnak számít Székesfehérváron (ritka errefelé, hogy saját készítésű kenyeret szolgálnak fel). Ez a kenyér egyfajta átmenetnek tekinthető a a ciabatta és a házikenyér között. Sima liszt, és rozsliszt keverékéből készül, sokat hajtogatják, a végén kinyújtják, kicsit megcsavarják. Nem kovászos, hiszen arra nem lenne kapacitás.

03.jpg

A Dr.Burger közepébe 200 grammos húspogácsát tesznek. A pogácsát levákuumzacskózzák, hőkezelik sütőben majd rostlapon megsütik ízlés szerint, és közepesen átsütve kértem. Kevés kecskesajttal és jalapeno paprikával gazdagítják. A bucit házilag készítik, kicsit megpirítják, hogy kérges legyen a belső oldala,majd megkenik fokhagymás aiolival és mézes-magos dijoni mustárral.Hasábburgonyával, és szamócás-chili-s öntettel tálalják. Én egy pohár 2014-es Gál Tibor Pinot Noirt kértem hozzá, kitűnően harmonizáltak, a bónusz Dr.Pepper is finom volt.

04.jpg

És végül az olasz eredetű Panna Cotta. Szoba hőmérsékleten szolgálják fel ezt a könnyű, nyári desszertet. Házi tejből készül, nem dobozosból, így az ízvilága autentikusabbá, gazdagabbá válik.

05.jpg

A felszolgálók nagyon felkészültek, folyamatosan kapnak információkat az ételekről, és ezeket át is tudják adni a vendégeknek. A Beat étteremben nagyon nyitottak, akár receptet is adnak. de azt tudnunk kell, hogy ha mi készítjük el, az nem lesz ugyanolyan. Egy ételről érezni lehet, ki főzte, sütötte, ember és ember között különbség van és ez megmutatkozik a végeredményben, recepttől függetlenül. Van Chef ajánlata is, mely picit különlegesebb fogásokból áll. Kialakult egy külön törzsközönség, ők kimondottan azért járnak ide, hogy ezeket megízlelhessék. A lényeg, hogy csak olyan ételt adnak, melyet ők is szívesen megennének. És jó az ízlésük, nekem tetszett a menü. Ajánlom neked is.

06.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr3712887648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) balaton (1) Balaton (5) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) budapest (2) Budapest (15) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása