Furcsa, de ha nem vigyázol magával ragad
DESPERADO sörteszt

Nagy valószínűséggel mindenki ismeri a gyümölcsös ízesítésű söröket, amelyek alkoholos és alkoholmentes verzióban is kaphatóak. Néha-néha én is beszerzek ilyeneket, de sokkal inkább üdítőként tekintek rájuk és leginkább akkor fogyasztom őket, ha vezetnem kell, ilyenkor természetesen az alkoholmentes változatot preferálom. Eddig kimaradt a repertoáromból a DESPERADOS kollekciója, azonban olyan szerencse ért, hogy a névnapomra kaptam egyet az ORIGINAL és egyet a MOJITO ízesítésű sörükből. Elmondom milyen volt.

desperados_ket_bandita.jpg

A kóstolást két külön napra tettem, nehogy az ízek kavalkádjában elveszve elrugaszkodjak a realitás talajáról. De még mielőtt a habok közé vetettem volna magam, elhatároztam, hogy utána nézek, mit is fogok elfogyasztani. Szomorúan konstatáltam, hogy a DESPERADOS nem rendelkezik magyar nyelvű honlappal, aminek az lehet az oka, hogy Magyarországon még nem eléggé elterjedt nedűről van szó.

 

Megtudtam azt is, hogy a tequilás csoda öt további ízben is elérhető, LIME, GINGER, NOCTURNO, RED, SANGRÉ a további kínálat. A sörök alkoholtartalma 3 % és 7 % közé esik, az ORIGINAL és a MOJITO egyaránt 5,9 %-osak. A dobozon „Tequila ízesítésű világos sörkülönlegesség” és „Mojito ízű világos sörkülönlegesség” szerepel. De lássuk is mit tudnak!

desperados_original.jpg

Először az ORIGINAL nevű sört kóstoltam meg, egyrészt azért, mert mégis csak ez az eredeti íz, másrészt azért, mert ez volt kívül a hűtőszekrény polcán. Amikor kitöltöttem, szépen felhabzott és egy sötétebb színű, aranybarna nedű várt rám. A hab persze hamar szétesett, de nagyon nem is vártam mást egy ízesített sörtől, ráadásul nem is a habot akartam meginni. Az ígéret szerint egy könnyű és frissítő, csípős és citromos beütéssel operáló ízt kellett éreznem. Meglepődtem, de valóban ez az ízkavalkád fogadott, amit annyival kiegészítenék, hogy a tequila kesernyés ízét is érezni lehet és az ízek keveredése kissé fura, de rendkívül kellemes.

 

Jól esett, és egy meleg nyári napon, vagy estén valóban elhozhatja a felfrissülést. Kíváncsivá tett a MOJITO ízesítésre, nézzük hát meg azt is.

 

original_pohar.jpg

Másnap este ismét a hűtő felé vettem az irányt és kíváncsian néztem az újabb kóstoló elébe. A felbontás után a hab esetében nagyjából ugyanazt tapasztaltam, azzal a különbséggel, hogy jobban hasonlított a sör habjára. Lehet, hogy ennek oka csak az italok hőmérsékletében keresendő, de túl nagy jelentőséget nem tulajdonítottam a dolognak, készültem a tequilás, lime-os, mentás ízvarázslatra. Az első meglepetés akkor ért, mikor az italom illatát ellenőriztem, mert első szippantásra nekem úgy tűnt, hogy enyhén bodzavirág illatú, amivel egyébként semmi baj nincsen, ki ne szeretné a bodza szörpöt. Jöhetett hát a kóstolás is.

desperado-mojito.jpg

Az első korty után azonnal feltűnt, hogy a MOJITO sokkal karakteresebb az ORIGINAL íznél. A bodzaillat átcsapott kömény ízbe, legalábbis én annak éreztem és ez az íz uralta a sört. Ízlelgettem, kóstolgattam, de mindig ugyanehhez az ízhez tértem vissza, ami kissé furcsa volt, bár kétségtelen, hogy végül is jól esett. Azt kell, hogy mondjam, hogy a MOJITO is hozza azt, amit ígér, annak ellenére, hogy én a citrusos frissesség, a menta és a lime helyett mást éreztem. Ez lehet az én hibám.

 

Összefoglalva a kóstolókat, az ízesítést és az alkoholtartalmat leszámítva más különbséget nem látok a többi gyümölcs ízű sörhöz képest, ugyanakkor az ízvilág kétségkívül fantáziadúsabb, mint egy citromos sör esetében. Talán éppen ezért a fogyasztói árat is kissé magasabbra lőtték be, de azért a nyugodtan vállalható árkategóriában maradtak.

 

Az biztos, hogy az ízesített sörökre továbbra is inkább üdítőként fogok tekinteni és a barátokkal töltött esték során az igazi sört részesítem előnyben, nem kizárt, hogy megkóstolom a DESPERADO többi ízét is, mert felkeltette az érdeklődésemet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr1716586510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

süti beállítások módosítása