Az EURO 2020 Labdarúgó Európa Bajnokság alkalmából minden nap hozunk nektek egy receptet, amely egy résztvevő ország gasztronómiájába enged bepillantást.
Az eseményhez kapcsolódóan versenyt is hirdettünk, melyben az EB legjobb receptjét keressük! Légy te az EB győztese! Küldd el nekünk kedvenc csapatod kedvenc receptjét, gyűjtsd a lájkokat és vidd el nyereményeinket! A részleteket ide kattintva találod meg.
A "B csoport" kvartettjének első tagja Dánia, melynek válogatottja már öt alkalommal szerepelt világbajnokságon, egy alkalommal még a negyeddöntőig is eljutottak. Európa bajnokságon már nyolcszor vehettek részt, két alkalommal elődöntőt játszottak és 1992-ben még a trófeát is sikerült elhódítaniuk.
A dán gasztronómiát leginkább az egyszerűség jellemzi, mondhatnánk azt is, hogy azzal főznek, amijük van. Halat, marha- és sertéshúst, zöldségeket, tejtermékeket fogyasztanak és elmondható róluk, hogy egészségesen táplálkoznak. Egy olyan receptet hoztunk tőlük, amit könnyedén el tudunk készíteni mi is, hiszen nagyon hasonlít a nálunk is népszerű fasírtra.
Lássuk hát hogyan készül a dán frikadeller!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.