A Michelin-csillag a legmagasabb színvonal jelképe a gasztronómiában, ezért vagyunk nagyon büszkék arra, hogy Közép-Európában egyedülálló módon immár öt Michelin-csillagos étterem is található Magyarországon. Az eddigi éttermekhez csatlakozott ugyanis a Costes Downtown.
Fantasztikus sikertörténet ez, amire azért érdemes odafigyelni, mert azt jelzi, hogy szaporodnak a kiváló alapanyagot, és minőséget alapelvárásnak tekintő, kimondottan igényes és egyedi ízvilágú helyek nálunk is.
A kiváló minőségű, hangulatos helyek közül kiemelkedett néhány igazán nívós étterem és bisztró, közülük elsőként kapott csillagot a Costes. Majd szép lassan felzárkózott a sorba az Onyx, a Borkonyha és a Tanti is.
A legújabb csillagnak az adja különlegességét, hogy az első Michelin-csillagos étterem testvére kapta, a szintén Gerendai Károly tulajdonában lévő Costes Downtown, amely 2015 tavaszán nyitotta meg kapuit. Budapesten így már öt étterem is büszkélkedhet azzal, hogy bekerült a Michelin-Guide-ba és neve mellé illesztették a csillagot.
Néhány részlet a Michelin-csillagok történetéből
1926 óta osztanak csillagokat a francia székhelyű gumigyár által létrehozott guide-ban. Maga a vállalat pedig már több, mint száz éve ad ki útikönyveket. A csillagot sosem kizárólag a séf, hanem maga az étterem kapja. Így tehát a titokban érkező szigorú ítész a komplex éttermi élményt értékeli.
Hazánkban egyelőre egycsillagos éttermeket találhatunk, ami annyit tesz, hogy ha valaki Budapesten jár, érdemes betérnie ezen éttermek valamelyikébe. A kettő csillag azt jelenti, hogy semmiképp ne hagyd ki, ha közelben vagy, megéri a kitérőt. A három csillag pedig azt jelzi, hogy már maga az étterem megér egy utazást.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.