Újabb Michelin-csillagos étterem Magyarországon!

A Michelin-csillag a legmagasabb színvonal jelképe a gasztronómiában, ezért vagyunk nagyon büszkék arra, hogy Közép-Európában egyedülálló módon immár öt Michelin-csillagos étterem is található Magyarországon. Az eddigi éttermekhez csatlakozott ugyanis a Costes Downtown.

costesd.jpg

Fantasztikus sikertörténet ez, amire azért érdemes odafigyelni, mert azt jelzi, hogy szaporodnak a kiváló alapanyagot, és minőséget alapelvárásnak tekintő, kimondottan igényes és egyedi ízvilágú helyek nálunk is.

A kiváló minőségű, hangulatos helyek közül kiemelkedett néhány igazán nívós étterem és bisztró, közülük elsőként kapott csillagot a Costes. Majd szép lassan felzárkózott a sorba az Onyx, a Borkonyha és a Tanti is.
A legújabb csillagnak az adja különlegességét, hogy az első Michelin-csillagos étterem testvére kapta, a szintén Gerendai Károly tulajdonában lévő Costes Downtown, amely 2015 tavaszán nyitotta meg kapuit. Budapesten így már öt étterem is büszkélkedhet azzal, hogy bekerült a Michelin-Guide-ba és neve mellé illesztették a csillagot. 

Néhány részlet a Michelin-csillagok történetéből

1926 óta osztanak csillagokat a francia székhelyű gumigyár által létrehozott guide-ban. Maga a vállalat pedig már több, mint száz éve ad ki útikönyveket. A csillagot sosem kizárólag a séf, hanem maga az étterem kapja. Így tehát a titokban érkező szigorú ítész a komplex éttermi élményt értékeli.

Hazánkban egyelőre egycsillagos éttermeket találhatunk, ami annyit tesz, hogy ha valaki Budapesten jár, érdemes betérnie ezen éttermek valamelyikébe. A kettő csillag azt jelenti, hogy semmiképp ne hagyd ki, ha közelben vagy, megéri a kitérőt. A három csillag pedig azt jelzi, hogy már maga az étterem megér egy utazást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr458553514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) balaton (1) Balaton (5) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) budapest (2) Budapest (15) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása