A medvehagyma a tavasz, a friss zöldség- és gyümölcsszezon hírnöke. Vértisztító hatása támogatja a tavaszi méregtelenítést. Fokhagymás íze nagyon jó kiegészítője a spenótnak, salátáknak vagy apróra vágva a szendvicsed tetején. Mi most viszont egy olyan receptet hoztunk Neked, amivel tartósíthatod egy időre ezt a finom tavaszi ízt, mert a szezonja sajnos nagyon hamar elillan.
Medvehagyma pesto
A pesto az olasz konyha jellegzetes kiegészítője. Általában tésztákhoz keverik, de pirítós tetején vagy mártogatósnak is isteni.
Hozzávalók:
Két csokor medvehagyma
30-40 dkg fenyőmag vagy dió pirítva
70 dkg parmezán (ha frissen reszeled le, úgy a legfinomabb)
Tengeri só
Kb. 1 dl olívaolaj
Bors
Egy pici befőttes üveg
Miután alaposan megtisztítottad a medvehagymát, vágd apróra. A szárát is felhasználhatod. Az olajon kívül tegyél minden összetevőt aprítógépbe. Botmixerrel is összedolgozhatod. Mikor finomra daráltad, tedd hozzá az olíva olajat is. Ezzel együtt keverd krémes állagúra 1-2 perc alatt. Egy gyors kóstolás, és ha elégedett vagy már készen is van a pesto. Töltsd kis befőttes üvegbe, amit előtte alaposan kitisztítottál.
Körülbelül 2-3 hétig tárolhatod hűtőben, de arra figyelj, hogy mindig legyen olaj a tetején, hogy friss maradjon!
A medvehagymát keverheted túrókrémbe is, de a pogácsának is remek kiegészítője.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.