Újra itt a medvehagyma!
A legegyszerűbb recept: pesto


A medvehagyma a tavasz, a friss zöldség- és gyümölcsszezon hírnöke. Vértisztító hatása támogatja a tavaszi méregtelenítést. Fokhagymás íze nagyon jó kiegészítője a spenótnak, salátáknak vagy apróra vágva a szendvicsed tetején. Mi most viszont egy olyan receptet hoztunk Neked, amivel tartósíthatod egy időre ezt a finom tavaszi ízt, mert a szezonja sajnos nagyon hamar elillan.

Medvehagyma pesto

medvehagyma_pesto.jpg

A pesto az olasz konyha jellegzetes kiegészítője. Általában tésztákhoz keverik, de pirítós tetején vagy mártogatósnak is isteni.

Hozzávalók:

Két csokor medvehagyma

30-40 dkg fenyőmag vagy dió pirítva

70 dkg parmezán (ha frissen reszeled le, úgy a legfinomabb)

Tengeri só

Kb. 1 dl olívaolaj

Bors

Egy pici befőttes üveg

Miután alaposan megtisztítottad a medvehagymát, vágd apróra. A szárát is felhasználhatod. Az olajon kívül tegyél minden összetevőt aprítógépbe. Botmixerrel is összedolgozhatod. Mikor finomra daráltad, tedd hozzá az olíva olajat is. Ezzel együtt keverd krémes állagúra 1-2 perc alatt. Egy gyors kóstolás, és ha elégedett vagy már készen is van a pesto. Töltsd kis befőttes üvegbe, amit előtte alaposan kitisztítottál.

Körülbelül 2-3 hétig tárolhatod hűtőben, de arra figyelj, hogy mindig legyen olaj a tetején, hogy friss maradjon!

A medvehagymát keverheted túrókrémbe is, de a pogácsának is remek kiegészítője.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr428643738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) balaton (1) Balaton (5) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása