Mire készülnek a magyarok Costa Ricán?
Érdekes tények Litauszki Zsolt váltásáról

Litauszki Zsolt, a Zsidai Group kreatív séfje Costa Ricán kezd új életet és társul egy vállakozásba. Érdekes információk a terveikről.

Néhány napja már mi is írtunk arról, hogy a magyar séfek között egyre többen vannak olyanok, akik újabb kihívások miatt hátrahagyják eddigi sikereiket és biztos helyüket. 

Ami talán a legizgalmasabb és amiről a legtöbbet tudni eddig, az Litauszki Zsolt lépése. A sikeres séf ugyanis Costa Ricán folytatja karrierjét. Erről nyilatkozott a projekt másik oszlopos tagja, Sulyok Gábor a Dining Guide-nak:

"Egy több lábon álló gasztronómiai komplexumot hozunk létre olyan természet – és kulturbarát termékekkel, amelyek nem összehasonlíthatók a már elüzletesedett, giccset áruló karibi térséggel. Mi a vendégeknek nem csak ételt és italt fogunk adni, de programot is. Elvisszük őket a boruka indiánokhoz, ahol tanulhatnak a kultúrájukról, a szokásaikról, a fűszereikről, az ételeikről, amit később megtalálhatnak és megkóstolhatnak a záró gálavacsora menüsorában. Mi nem „leigázni” akarjuk ezt a térséget, hanem integrálódni szeretnénk."

"Zsolt feladata igen szerteágazó lesz. Az ő ötlete volt a Costa Rica-i Nikke-i fúzió, így ezt kell teljes egészében felépítenie és megvalósítania, valamint, az összes éttermet neki kell összehangolnia a saját elképzelése szerint. Valamint, segítenie kell a konyhák mindennapi tevékenységét, kitalálni az irányokat és az ételeket minden étterem számára, betanítani az adott séfeket, koordinálni a farmok termelését (mire, milyen fajtára, milyen mennyiségben van szükség), biztosítani az állandóságot és az innovációt, vezetni a központi konyhát – ami szintén az ő ötlete volt – és mindemellett, lesz egy catering cég is, aminek a vezetését kell ellátnia. Ehhez még hozzá tartozik, hogy mindezt úgy szeretnénk felépíteni, hogy 100 % bio-organikus termékeket termelünk, saját farmon neveljük az állatokat is, amit szintén egy magyar honfitársunk fog irányítani, Viktória End, akinek a párja, Horváth Viktor (barista, bártender) lesz az én jobb kezem. A lehető legtöbb eszközünk újrahasznosítható lesz, és egy saját komposztáló egységet is létre fogunk hozni, ahol az éttermeinkből összegyűjtött ételmaradékokat fogjuk komposztálni és újrahasznosítani a farmjainkon."

Hihetetlen, nem? A legtöbben csak álmodozunk egy ilyen lehetőségről, az ő számukra pedig mindez valósággá válik. Kicsit olyan ez a váltás, mint amikor Pesti István elment vidékre, csak egy kicsit egzotikusabb verzióban. :)

Követsz minket már a Facebookon? Még nem? Akkor katt ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr5311661704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) balaton (1) Balaton (5) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) budapest (2) Budapest (15) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása