Programajánló: Hedonista hétvége az országban
Sör, bor, pálinka és csoki

Ezen a héten a szokásostól eltérően több programot is ajánlunk nektek, mert egyszerűen olyan sok ígéretes fesztivállal találkoztunk, hogy nem tudtunk dönteni melyiket emeljük ki. 

1_1.jpg

A sör: Dreher Sörutazás, szeptember 15.- november 24.

A Dreher Sörgyárak Zrt. egy igazán izgalmas túrára ad lehetőséget a látogatóknak a gyárban. Megismerkedhetünk a sörfőzés lépéseivel, a sörmúzeumban pedig a történetével. A főzőház Európa egyik legszebbje, Zsolnay csempékkel díszített 100 éves épület. Az alapanyagok kóstolása után szerencsére senki sem marad ki az élvezetekből, hiszen két pohár frissen csapolt sörre is vendégül látják az érdeklődőket.

A túrák részleteiről itt találtok bővebb információkat.

A bor: BorTér - Szeged, szeptember 14-18.

borter.jpg

Bár Szeged nem a klasszikus agyar borvidékek közé tartozik, mégis itt rendezik meg az ország egyik legnagyobb borfesztiválját. Közel 200 kiállító lesz jelen. Borászaink az ország egész területéről gyűlnek össze, hogy büszkélkedhessenek portékájukkal. Balaton, Villány, Szekszárd, Tokaj, Mátra, Eger is több borászattal képviselteti magát, hogy csak néhányat említsünk. Természetesen a borászatokon kívül jelen lesznek kézművesek is és vendéglátósok, a legfinomabb ételeikkel. 

Zenei csemegét és kapunk: fellépnek a Szegedi Szinfonikusok, lesz jazz, fúvos kvartett és még kubai salsa is.

További infók a honlapon és a fesztivál Facebook oldalán.

A pálinka: Nagy Csabai Házipálinka-kóstoló és Pörköltölő

Csak olyan pálinka kerülhet a pohárba, amelyet csak mi tudunk beletölteni, mások nem. Mégpedig azért nem, mert ilyen pálinkák nem sorakoznak az üzletek polcain, nincsenek benne az kocsmák, sörözők, éttermek, bárok, szállodák kínálatában sem, ezek a pálinkák kizárólag a fesztivál számára készültek, készülnek.

áll a fesztivál honlapján. Ennél több valószínűleg nem is kell az igazi házipálinka-rajongónak :) A rendezvényen kizárólag minőségi, 100% gyümölcsből készült párlatokkal találkozhatnak majd a résztvevők. 

hape.jpg

A zenei program sem lesz elhanyagolható, mert többek között olyan neveket kínál a program, mint Tóth Gabi, Charlie, a Honey Beast, Péterfy Bori vagy a FISH!.Gyerekeket is várnak, természetesen nem a kóstolásra :) Nekik a belépés 18 év alatt ingyenes. A pálinka mellett a pörkölt is kiemelt helyet kap majd, ugyanis pörköltfőző-bajnokságot is szerveznek.

A belépés 14 óráig ingyenes felnőtteknek minden nap, utána 1500 forint. További infókat itt találtok.

A csoki:  VI. Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnep, szeptember 16-18.

A Bazilika előtt ezen a hétvégén felvonul a hazai cukrász szakma krémje. Azon kívül, hogy a látogatóknak szeretnék bemutatni színvonalas termékeiket, ez egy komoly szakmai szemle is lesz. 

edesnapok.jpg

A fesztivált már Európai szinten is jegyzik, így igen színvonalas szervezésre számíthatunk. Napközben workshopok és előadások keretében leshetjük el hazai cukrászmesterektől apró fogásaikat. Esténként pedig jazz koncertek adják meg a hangulatot, miközben a közönség a csodás desszertek közül válogat.

A részletekért kattintsatok ide.

Követsz minket már a Facebookon? Még nem? Akkor katt ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr7611706675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása