A Bocuse d'Or európai döntőjén elért sikere után jelentette be Széll Tamás és Szulló Szabina, hogy otthagyják éttermüket, a Michelin-csillagos Onyx-ot. Ezzel a lépésükkel a vezetőséget nem lepték meg, hiszen korábban távozott az étteremtől a magyar Bocuse d'Or akadémia elnöke is, Hamvas Zoltán, akivel anno együtt érkeztek a Kempinskiből. Illetve minden erejükkel a 2017-es döntőre koncentrálnak, ezért az Onyx körüli teendőikre nem jutott már energia.
Ekkor kezdett el találgatni a szakma, hogy vajon kik lépnek majd a helyükbe. Az Onyx most közleményben adott hírt az új vezető csapatról.
A Vinoport cikke szerint Mészáros Ádám és Pető András, az Onyx korábbi chefje és sous chefje, valamint Tóth Ágnes a Gerbeaud konyhafőnöke veszi át a konyha vezetését. Mindannyian tehát már évek óta a Gerbeaud színeiben dolgoznak, így valószínűleg nem lesz nehéz számukra az új feladat.
A vezetőváltással egyidőben az Onyx működése is megváltozik. Ezentúl ebéd- és vacsoraidőben is kizárólag többfogásos menüket szolgálnak majd fel. Ez a közlemény szerint válasz a nemzetközi trendekre és a vendégek igényeire egyaránt. Így tudják igazán megmutatni a szezonális kínálatot és a konyha kreativitását.
Sok energiát fektetünk a regionális alapanyagok kutatására, melyek sokszínűségét a vacsorára kínált Magyar Evolúció menüben mutatjuk be, míg a séfek szezonális kedvenceit egy különleges Chef Menüben kóstolhatják vendégeink.
Filozófiánk változatlan, csak a csapatunk lett egy kicsit fiatalabb, és dolgozunk az újabb csúcsokért a vendégeink és a magunk örömére!
Követsz minket már a Facebookon? Még nem? Akkor katt ide!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kelly és a szexi dög 2016.09.17. 21:51:02
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.09.18. 09:10:31
Az új csúcsok mellett a régiért is meg kell küzdenie a fiatal gárdának. A vezetőség/séfváltás ugyanis magával vonja a Michelin csillag elvesztését. (Ez történt az első skandináv kétcsillagos étteremmel, az Edsbacka kroggal is.)