Az EURO 2020 Labdarúgó Európa Bajnokság alkalmából minden nap hozunk nektek egy receptet, amely egy résztvevő ország gasztronómiájába enged bepillantást.
Az eseményhez kapcsolódóan versenyt is hirdettünk, melyben az EB legjobb receptjét keressük! Légy te az EB győztese! Küldd el nekünk kedvenc csapatod kedvenc receptjét, gyűjtsd a lájkokat és vidd el nyereményeinket! A részleteket ide kattintva találod meg.
A török válogatott a FIFA világranglistáján jelenleg a 29. helyet foglalja el, ezzel szintén nem számít favoritnak, annak ellenére, hogy a csoportól elméletileg tovább is juthat. A csapat ez idáig három alkalommal szerepelhetett világbajnokságon (1950, 1954, 2002) és négy alkalommal európabajnokságon (1996, 2000, 2008, 2016).
Érdekesség, hogy 2002-ben a világbajnokságon, 2008-ban pedig az európabajnokságon lettek bronzérmesek. Ez utóbbin szintén az "A csoportban" szerepeltek, ami bizakodásra adhat okot.
Amiben biztosak lehetünk, az az hogy a török konyhaművészet nem ismer határokat, és Európa szerte népszerűségnek örvend. Sokszínűsége egészen az Oszmán Birodalom időszakáig nyúlik vissza, megfigyelhetőek benne a görög, a közel-keleti és az ázsiai hagyományok is.
Sok fűszert, gyümölcsöt és zöldséget alkalmazva fennséges ízeket köszönhetünk a török gasztronómiának.
Receptként ezúttal egy nálunk is kedvelt édességet hoztunk, ami a valóságban sokkal könnyebben elkészíthető, mint elsőre gondolnánk:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.