Az Európabajnokság legjobb receptjei - 3.
A csoport: Törökország bemutatkozik

Az EURO 2020 Labdarúgó Európa Bajnokság alkalmából minden nap hozunk nektek egy receptet, amely egy résztvevő ország gasztronómiájába enged bepillantást.

Az eseményhez kapcsolódóan versenyt is hirdettünk, melyben az EB legjobb receptjét keressük! Légy te az EB győztese! Küldd el nekünk kedvenc csapatod kedvenc receptjét, gyűjtsd a lájkokat és vidd el nyereményeinket! A részleteket ide kattintva találod meg.

 torok_zaszlo.jpg

A török válogatott a FIFA világranglistáján jelenleg a 29. helyet foglalja el, ezzel szintén nem számít favoritnak, annak ellenére, hogy a csoportól elméletileg tovább is juthat. A csapat ez idáig három alkalommal szerepelhetett világbajnokságon (1950, 1954, 2002) és négy alkalommal európabajnokságon (1996, 2000, 2008, 2016).

Érdekesség, hogy 2002-ben a világbajnokságon, 2008-ban pedig az európabajnokságon lettek bronzérmesek.  Ez utóbbin szintén az "A csoportban" szerepeltek, ami bizakodásra adhat okot.

Amiben biztosak lehetünk, az az hogy a török konyhaművészet nem ismer határokat, és Európa szerte népszerűségnek örvend. Sokszínűsége egészen az Oszmán Birodalom időszakáig nyúlik vissza, megfigyelhetőek benne a görög, a közel-keleti és az ázsiai hagyományok is.

Sok fűszert, gyümölcsöt és zöldséget alkalmazva fennséges ízeket köszönhetünk a török gasztronómiának.

Receptként ezúttal egy nálunk is kedvelt édességet hoztunk, ami a valóságban sokkal könnyebben elkészíthető, mint elsőre gondolnánk:

torokorszag.png

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr9216589640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása